Šport > Nogomet
118 ogledov

Nogometni ples ustavljen

Maribor Ljudski vrt Profimedia
Tako kot drugi športi je tudi nogomet moral priznati premoč koronavirusu.

Z Nogometne zveze Slovenije so sporočili, da z današnjim dnem prekinjajo vsa tekmovanja pod svojim okriljem, potem ko je Svetovna zdravstvena organizacija v sredo razglasila pandemijo koronavirusa, po Sloveniji pa se s ponedeljkom zapirajo tudi vse izobraževalne ustanove.

Pri NZS so ocenili, da je morebitno tveganje okužbe previsoko, da bi se nogometna tekmovanja nadaljevala, zato so z današnjim dnem prekinili vsa tekmovanja pod svojim okriljem, poleg tega pa priporočajo tudi prekinitev vseh treningov za vse mlajše in mladinske selekcije.

Z enakim sporočilom so se oglasili tudi iz Medobčinskih nogometnih zvez, pod okriljem katerih v četrtem, petem in šestem rangu tekmovanja igra več kot 70 odstotkov članskih moštev v Sloveniji.

Ukrep za zdaj velja do konca marca, delovanje NZS na ostalih področjih pa bo med tem časom potekalo nemoteno, vendar v skladu s priporočili in odredbami države. Ker se razmere hitro spreminjajo, bodo še naprej pozorno spremljali situacijo in v skladu s tem sprejemali nadaljnje ukrepe, so še zapisali pri krovni slovenski nogometni organizaciji.

Zlatko Zahović Prva liga TS Šport Konec je, Zlatko Zahović odhaja!

Camp Nou | Avtor: Epa Epa

Evropska nogometna zveza (Uefa) bo zaradi širjenja novega koronavirusa prekinila tako Ligo prvakov kot Ligo Evropa, poročajo tuji mediji. Ni pa še jasno, kako in če sploh, se bosta tekmovanji nadaljevali. Uefa prekinitve tekmovanj še ni uradno potrdila, kot prvi pa je o tem poročal španski časnik Marca.

Odločitev Uefe, ki je predseduje Slovenec Aleksander Čeferin, je posledica hitre širitve virusa. Z novim koronavirusom je okužen nogometaš Juventusa Daniele Rugani in posledično je celotna ekipa italijanskega prvaka v samoizolaciji, enako je z nogometaši Reala iz Madrida, saj je z virusom sars-cov-2 okužil eden od njihovih košarkarjev. Obe omenjeni ekipi bi sicer prihodnji teden morali igrali povratni tekmi osmine finala Lige prvakov.

Valdebebas Real Madrid Koronavirus Šport Real Madrid v karanteni, La Liga odložena!

Odločitev o prekinitvi tekmovanja bo sicer nekaj novega v elitnem evropskem nogometu. V preteklosti je zaradi terorističnega napada 11. septembra 2001 v New Yorku prišlo do prestavitve osmih tekem za en teden, drugače pa so se prestavitve tekem dogajale le izjemoma zaradi slabega vremena.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice