Šport
264 ogledov

Pogačarjev sotekmovalec okužen

Fernando Gaviria Epa
Koronavirus je posegel tudi med kolesarje.

Kolumbijski kolesar Fernando Gaviria, ki tako kot mladi slovenski as Tadej Pogačar vozi za ekipo UAE Team Emirates, je bil po poročanju belgijske spletne strani Het Laatste Nieuws pozitiven na novi koronavirus in je že več kot dva tedna v bolnišnici.

Že nekaj časa se je ugibalo, ali je bil 25-letnik pozitiven, zdaj pa dobro obveščeni belgijski medij poroča, da je temu res tako in da Gaviria še vedno ne sme zapustiti bolnišnice v Združenih arabskih emiratih.

Kolesar naj bi bil na virus pozitiven kmalu po koncu nastopanja na dirki po ZAE, potem ko je več kot šest ur imel visoko vročino. Kolumbijski sprinter drugih znakov bolezni ni kazal, se pa ni počutil dobro. Zaradi tega naj bi njegovi sotekmovalci tudi še vedno bili v karanteni v hotelu v Abu Dabiju, med njimi tudi Pogačar. Moštvo UAE Team Emirates je sporočilo, da bodo v izolaciji najmanj do 14. marca, okužbe svojega tekmovalca pa še niso potrdili.

Fernando Gaviria | Avtor: Epa Epa

Tadej Pogačar Okužba Šport Nepričakovan zaplet, Pogačar ostaja v karanteni

Je pa moštvo Gazprom-RusVelo v sredo potrdilo, da je njihov ruski kolesar Dmitrij Strahov okužen z novim koronavirusom. Okužbo je pokazal šele peti test. Rusko moštvo je sporočilo, da je Strahov v bolniški oskrbi, a da kaže zgolj lažje oblike bolezni. Strahov je prvi kolesar z dirke s potrjenim primerom novega koronavirusa, medtem ko so lokalne oblasti pred tedni dejale, da je takšnih primerov šest, Gazzetta dello Sport pa je po podatkih italijanske ambasade v ZAE poročala, da je primerov 12.

Kolesar Gazproma Igor Bojev je ruskim medijem po navedbah spletnega portala Cyclingnews prav tako potrdil, da je v bolnišnici, le da pri njem še ugotavljajo, ali je okužen z novim koronavirusom.

tadej pogačar Odšteva dneve Šport Slovenski kolesar opisal življenje v karanteni

S kolesarske zveze Slovenije so sporočili, da so zaradi trenutno nastale situacije v zvezi s širjenjem novega koronavirusa odpovedali kolesarsko dirko za veliko nagrado slovenske Istre.

Sedma izvedbe VN Istre bi morala biti 21. marca.

Dirka je sicer kategorizirana z oznako 1.2. in je v koledarju Mednarodne kolesarske zveze Uci. VN Slovenske Istre, ki jo je lani dobil Marko Kump (Adria Mobil), je prva dirka sezone na slovenskih tleh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.