Šport
5041 ogledov

Primož Roglič občutil moč koronavirusa

Primož Roglič Profimedia
Moštvo slovenskega kolesarskega zvezdnika ne želi tvegati.

Nizozemska ekipa Jumbo-Visma, za katero kolesari slovenski as Primož Roglič, ne bo tekmovala na dirki Pariz-Nica, ki se začne v nedeljo, 8. marca, je moštvo sporočilo v uradni izjavi za javnost.

Eden favoritov za enotedensko etapno dirko proti soncu, kot imenujejo preizkušnjo na francoskih tleh, je bil prav Primož Roglič, ki bo moral na prvi nastop v tej sezoni še počakati.

Moštvo je odločitev objavilo v uradni izjavi za javnost, v kateri navaja tveganje pred širjenjem okužbe z novim koronavirusom in pomanjkanje garancij glede ustreznih postopkov za zajezitev nalezljive bolezni.

Tadej Pogačar Vse več bolnih Šport Pogačar še naprej v karanteni, zbolel prvi zvezdnik

"Moštvo se je odločilo, da ne bo nastopilo na dirki Pariz-Nica," so zapisali in dodali, da je tveganje zaradi novega koronavirusa in pomanjkanje garancij za ustrezne postopke preprečevanja pred okužbo spodbudilo njihovo zdravstveno ekipo, da so odsvetovali pot v Francijo.

"Takšna odločitev boli, razočarani smo," je dejal direktor moštva Richard Plugge. "To je najboljša odločitev, ki jo lahko sprejmemo v tem trenutku. Kot vodje ekipe imamo odgovornost, da preučimo vse vidike in tveganja. V tem trenutku jih ne moremo ignorirati," je še pristavil.

Dirka Pariz-Nica je doslej edina, ki zaradi preteče nevarnosti v začetnem spomladanskem delu kolesarske sezone še ni bila prestavljena ali odpovedana. V Italiji so za nedoločen čas prestavili klasiko Strade Bianche, prvega od petih spomenikov Milano-San Remo ter etapni dirki od Tirenskega do Jadranskega morja ter po Siciliji.

Komentarjev 3
  • inratjae 02:17 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • Avatar Issalenka
    Issalenka 00:42 07.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • haysusi 21:30 06.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks