Šport
3242 ogledov

Slovenski kolesarski zvezdnik v karanteni

Tadej Pogačar Profimedia
Tadej Pogačar in kolegi so se odločili za samoizolacijo.

Kolesarska dirka v Združenih arabskih emiratih je bila prekinjena dve etapi pred koncem, razlog za to pa je bila bojazen širjenja koronavirusa v kolesarski karavani. Pri dveh članih ekipe UAE, ni šlo za kolesarja, so namreč sumili na pojav omenjene bolezni. 

Dirka je bila prekinjena, kolesarji pa so morali opraviti testiranja, ostali so zaprti v hotelu. Nekateri od njih so se pritožili, da so bili pregledi opravljeni napačno, saj so se ob zdravniških posegih številni ob čakanju na pregled znašli na istem majhnem hodniku: "Če je le eden od nas bil bolan, smo zdaj vsi takšni."

Izvidi naj bi bili sicer vsi negativni. Kljub temu so se pri ekipi UAE, njen član je tudi mladi slovenski zvezdnik Tadej Pogačar, odločili za karanteno. "Čeprav smo dobili zeleno luč za potovanje domov in so bili zadnji opravljeni testi negativni, smo se v ekipi odločili, da podaljšamo bivanje v Združenih arabskih emiratih z namenom, da smo še naprej redno testirani," so zapisali pri Pogačarjevi ekipi.

V tej sezoni že odlični Slovenec bo tako moral izpustiti bližnje preizkušnje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice