Šport
1139 ogledov

Testirali 167 ljudi, takšni so rezultati

kolesarji kolesarstvo Epa
Kolesarska dirka je bila zaradi suma okužbe s koronavirusom odpovedana dve etapi pred koncem.

Potem ko so organizatorji kolesarske dirke svetovne serije po Združenih arabskih emiratih zaradi okužbe s koronavirusom v hotelu, kjer so bile nastanjene ekipe, pred dvema dnevoma odpovedali dirko dve etapi pred koncem, je tamkajšnje ministrstvo za zdravje sporočilo, da je 167 oseb, ki so bile v karanteni, zdravih.

Tadej Pogačar po ZAE Po ZAE Šport Sum na koronavirus v Pogačarjevi ekipi, dirka odpovedana

V izjavi za javnost so organizatorji dirke zapisali tudi, da še vedno nadzorujejo preostale osebe, ki so bile v kontaktu z dvema okuženima maserjema, in da bodo izvide njihovih testov dobili v naslednjih urah. Ni pa znano, koliko ljudi še ostaja v karanteni.

 | Avtor: Epa Epa
Dirka po ZAE, na kateri je v četrtkovi peti etapi zmagal slovenski as Tadej Pogačar, se je nato predčasno končala, Pogačar pa jo je končal na skupnem drugem mestu.

Italijanski mediji so poročali, da so se za odpoved dirke odločile lokalne oblasti, ki so poskrbele za teste kolesarjev in spremljevalcev. Tisti, katerih test bo pozitiven, bodo morali ostati v 15-dnevni karanteni, ostali bodo lahko v nedeljo odpotovali iz države, so sporočili po testiranjih.

Časnik Gazzetta dello Sport je pisal, da obstaja sum o okužbi z omenjenim virusom pri dveh članih strokovnega osebja moštva UAE Team Emirates, za katero dirka tudi 21-letni Pogačar. Šlo naj bi za dva maserja italijanske narodnosti.

V ZAE so zaradi koronavirusa sars-cov-2 prepovedali letalski promet v državo iz sosednjih držav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.