Šport
2715 ogledov

Pogačar še naprej v karanteni, zbolel prvi zvezdnik

Tadej Pogačar Epa
Slovenski kolesarski selektor in direktor ekipe UAE Team Emirates Andrej Hauptman je sporočil, da Tadej Pogačar ne bo nastopil na dirki Pariz - Nica.

Kot je znano že nekaj dni, moštvo UAE Team Emirates ostaja v hotelu Crowne Royal Plaza v Abu Dabiju. Tam so še tri ekipe (Gazprom, Cofidis in Groupama - FDJ), ki so v karanteni pod nadzorom ministrstva za zdravje v Združenih arabskih emiratih.

Kot je za Delo povedal Andrej Hauptman, Tadeja Pogačarja zaradi karantene ne bo na startu dirke Pariz - Nica, na kateri bo nastopil Primož Roglič, trenutno številka ena kolesarske lestvice. "Ne vem natanko, kako dolgo bo trajala karantena, lahko pa povem, da Pogačarja ni več na našem seznamu za dirko Pariz - Nica," so besede slovenskega kolesarskega selektorja zapisali pri Delu.

Tadej Pogačar Koronavirus Šport Slovenski kolesarski zvezdnik v karanteni

Ministrstvo za zdravje v ZAE je virus odkrilo pri dveh Rusih, dveh Italijanih ter pri Nemcu in Kolumbijcu, ki so bili v stiku z dvema potrjenima primeroma od prej, so sporočili z omenjenega ministrstva.

Pri Gazzetti dello Sport so sicer zapisali, da je novih primerov okužbe z novim koronavirusom med osebjem in kolesarji dirke po ZAE 12 in ne šest, med njimi pa naj bi bil tudi kolumbijski sprinterski zvezdnik Fernando Gaviria, moštveni kolega Pogačarja pri UAE Team Emirates, kot edini preostali Kolumbijec v hotelu, ki je bil pozitiven na testu za novi virus.

Fernando Gaviria | Avtor: Profimedia Profimedia

Italijanski ambasador v ZAE Nicola Lener je za Gazzetto dello Sport sporočil, da so vseh 12 ljudi hospitalizirali, a da vsi kažejo le blažje znake okužbe z novim koronavirusom.

Težave tudi pri drugih ekipah

Moštvo EF Pro Cycling pa je zaprosilo svetovno kolesarsko zvezo (Uci), če lahko odstopi od prihajajočih italijanskih dirk Strade Bianche, Milan - San Remo in Tirreno - Adriatico, poroča Wall Street Journal, ki je pridobil kopijo pisma, naslovljenega na Uci. Ameriško moštvo je kljub napovedi RCS Sport, ki vodi organizacijo dirk, da bodo kolesarske preizkušnje v naslednjih tednih nemoteno potekale, zaprosilo najvišji organ kolesarstva, da jim ugodi prošnjo o nenastopanju na italijanskih tleh.

"Menimo, da je najbolje upoštevati nasvete in poskrbeti za zdravje našega osebja ter kolesarjev ter preprečiti morebitno širjenje virusa," so zapisali v pismu, ki ga navaja Wall Street Journal. "Sporočamo, da bomo sodelovali z vami (Uci, op. a.) pri zagotavljanju varnih dirk in morebitnih prestavljenih preizkušnjah z vaše strani," so še zapisali.

Nicolas Portal Žalostna vest Šport Ekipa Ineos zavita v črno

Medtem pri moštvu Isreal Start-Up Nation svojim kolesarjem prepuščajo odločitev, ali se bodo udeležili naslednjih dirk. Po poročanju Het Nieuwsblada bodo lahko kolesarji ostali doma, če ne bodo želeli odpotovati v Italijo na tri dirke v prihodnjih dneh ter v Francijo, kjer bo na sporedu preizkušnja Pariz - Nica.

Tako kot ekipa UAE Team Emirates tudi člani moštva Cofidis in Groupama - FDJ ostajajo v karanteni v četrtem nadstropju hotela Crowne Royal Plaza v Abu Dabiju. Pred njimi so tretji testi za prisotnost novega koronavirusa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.