Šport > Nogomet
274 ogledov

Olimpija prebredla Muro, Celjani prehiteli Maribor

Olimpija Mura PLTS Profimedia
Ljubljančani dobili derbi kola, petarda Celjanov in nov poraz Rudarja.

Ekipa Olimpije je v obračunu z Muro prišla do prve medsebojne zmage v sezoni (1:0), hkrati pa skupno 15., s katero se je utrdila na prvem mestu lestvice. Zdaj ima pet točk prednosti pred Celjem in Aluminijem, sedem pred Mariborom in že 12 pred Muro, ki je še na četrti zaporedni tekmi ostala brez zmage, doživela pa skupno peti poraz.

Prvi polčas je minil brez golov. Olimpija je imela žogo več v posesti, a najlepši priložnosti je imela Mura. V 19. minuti je Macky Bagnack izgubil žogo pred kazenskim prostorom, do strela je nato prišel Žan Karničnik, a malce z desne z diagonalnim strelom žogo poslal v vratnico. V 30. minuti pa je bil v glavni vlogi Luka Bobičanec, ki je z več kot 20 metrov s prostega strela oplazil prečko. Pri Olimpiji velja omeniti predvsem poskus Vitje Valenčiča iz 12. minute, ko je s slabih 20 metrov žogo poslal malo mimo gola.

Tudi v uvodu drugega dela je imela terensko pobudo Olimpija, a ni znala priti do nevarnejšega strela ob igri Mure, ki je bolj čakala na protinapade. V 71. minuti pa je zeleno-bela ekipa le strla tekmečevo obrambo. Eric Boakye je podal za hrbet Murine obrambe, kamor je stekel Ante Vukušić, ki je nato prišel v kazenski prostor in dosegel svoj 18. gol sezone, s čimer se je na vrhu lestvice strelcev pridružil Celjanu Dariu Vizingerju.

V 74. in 75. minuti sta s streloma z glavo neuspešno poskusila Vukušić in Luka Menalo, v 84. pa je bil z leve strani nenatančen še Stefan Savić. Že v sodniškem dodatku je z desne strani v kazenskem prostoru na drugi strani prišel Andrija Filipović, nato pa še Kevin Žižek, a je Nejc Vidmar obakrat žogo ustavil ter tako pristavil svoj delež k zmagi. Malce zatem pa si je Macky Bagnack prislužil še drugi rumeni karton in predčasno končal tekmo.

Zlatko Zahović Oglasil se je Šport Zahović spregovoril o Milaniču, brez komentarja na Viole

Petarda Celja in skok na drugo mesto

Dario Vizinger | Avtor: Profimedia Profimedia

Glede na prikazano v spomladanskem delu bi moral Celjane čakati zahteven izziv na gostovanju v Kranju, a so jo izbranci Dušana Kosića na Gorenjskem tudi po zaslugi "hattricka" Daria Vizingerja odnesli brez praske in so ob Bravu še naprej edina neporažena ekipa spomladanskega dela. Celjski nogometaši, ki so brez poraza sedem tekem zapovrstjo, so se z 12. zmago prebili na drugo mesto lestvice, imajo pa toliko točk kot tretjeuvrščeni Aluminij ter dve več kot četrtouvrščeni Maribor.

Gorenjci, ki so tokrat prvič računali na mladega branilca Žana Luko Kocjančiča, v prvi enajsterici pa sta prvič zaigrala tudi brata Marten in Reno Wilmots, so si že v prvem polčasu močno otežili delo, kar je na koncu botrovalo skupno sicer že 14. porazu (toliko jih ima le zadnjeuvrščeni Rudar), a bo ekipa Vlada Šmita tudi po tem krogu še v "varni coni", kar zadeva boja za obstanek.

Celjani so v prvem polčasu poskrbeli za praktično vse nevarnejše akcije, medtem ko Gorenjci niso resneje ogrozili Matjaža Rozmana. Celje je povedlo v 11. minuti, ko je zadel Vizinger, potem ko sta z Mitjo Lotričem odigrala dvojno podajo na robu kazenskega prostora.

Prednost so gosti podvojili v 27. minuti, potem ko je Jalen Arko s prekrškom nad Lotričem zakrivil najstrožjo kazen, to pa je zanesljivo izvedel Ivan Božić za svoj osmi gol sezone. Božić je sicer v 19. minuti poskusil tudi s "škarjicami", a je bil nenatančen.

V 49. minuti pa so Celjani še povečali prednost. Denis Marandici je z leve strani poslal žogo v osrčje kazenskega prostora, ta je za malo preletela Kocjančiča, na njegovo smolo pa je bil za njim zbran Vizinger in z glavo matiral Arka.

Tudi v nadaljevanju so imeli Celjani več od igre, tudi še nekaj strelov, je pa v 64. minuti svojo strelsko statistiko popravil tudi Božić, ko je iz bližine unovčil novo podajo Marandicija z leve strani.

V 68. minuti je pri domačih z roba kazenskega prostora poskusil Berat Beciri, a Rozman ni imel težkega dela, slednji pa je uspešno posredoval tudi po novem Becirijevem naslednjem poskusu v 70. minuti.

V 76. minuti je sam proti Arku stekel Lotrič, a je bil prvi takrat uspešnejši. Na drugi strani je malce pozneje moral dvakrat resno posredovati tudi Rozman po poskusih Žana Roglja in Becirija. So pa Celjani piko na i visoki zmagi postavili v 81. minuti, ko je novo Lotričevo podajo - takrat iz kota z leve strani - unovčil Vizinger za 18. zadetek sezone in prvo mesto na lestvici strelcev. Prvo mesto med podajalci pa je z deveto asistenco prevzel Lotrič.

Rudar izgublja še zadnje možnosti za obstanek

Velenjčani tudi po 25. kolu ostajajo brez zmage, tokrat so doma z 0:1 klonili proti Taboru iz Sežane. Rudar je tako še enkrat več ostal tudi brez pomembnih točk v lovu na mesta, ki prinašajo obstanek v ligi. Za predzadnjimi Domžalami zaostajajo 16, za osmim Triglavom pa že 17 točk. Tokrat so bili na trenutke tekme sicer enakovreden tekmec Sežancem, ki pa so vseeno prišli do svoje osme zmage v sezoni (prve v gosteh). Ta jih je dvignila na šesto mesto prvenstvene lestvice.

Gledalci v prvem polčasu niso videli posebej nevarnih priložnosti. Večino polčasa so terensko prevladovali Sežanci, ki pa do prav posebej nevarnega strela niso prišli. Na drugi strani so bili Velenjčani v uvodu malce konkretnejši. V deveti minuti je za najnevarnejši poskus prvega dela poskrbel Dominik Radić, ko je iz bližine malce z desne zadel le zunanji del mreže. V 36. minuti so knapi poskusili tudi z roba kazenskega prostora, ko je Josip Filipović žogo poslal le malo mimo vrat.

V drugem polčasu so bili oboji bolj živahni, vse bolj pa so pritiskali Kraševci, ki so precej poskušali, a je Matej Radan po vrsti ustavljal strele Stefana Stevanovića v 53., Maria Babića v 58., pa pozneje še dva Leona Severja in pa močan poskus od daleč Klemena Nemaniča.

V 74. minuti pa so domači na igrišču ostali le z deseterico. Kot zadnji mož obrambe je prekršek nad Stevanovićem storil Jovan Pavlović, si prislužil rdeči karton, obenem pa poskrbel za prosti strel na robu kazenskega prostora. Tega je v 75. minuti izvedel Marko Ristić in zadel v levi zgornji kot tekmečevih vrat za zasluženo vodstvo.

Domači bi tri minute pozneje kaj lahko izenačili, a je Mićo Kuzmanović zadel le okvir vrat. Za njim je od daleč poskusil Sanjin Lelić, vendar je bil David Šugić na pravem mestu in tako tudi on pripomogel k slavju sežanskega moštva.

Prva liga TS, 25. kolo:

Domžale : Aluminij  1:3 (0:1)
Husmani 93.; Pečnik 33., Jakšić 52., Klepač 73.

Maribor : Bravo  1:2 (0:2)
Tavares 91.; Žinko 14./11-m, Baturina 41.

Triglav : Celje  0:5 (0:2)
Vizinger 11., 49., 81., Božić 27./11-m, 64.

Rudar Velenje : Tabor Sežana  0:1 (0:0)
Ristić 75.

Olimpija : Mura 1:0 (0:0)
Vukušić 71.
RK: Bagnack (Olimpija) 93.

 

Lestvica: 

1. Olimpija      25 15  5  5  52:29  50
2. Celje         25 12  9  4  53:25  45
3. Aluminij      25 13  6  6  44:24  45
4. Maribor       25 12  7  6  41:26  43
5. Mura          25  9 11  5  37:30  38
6. Tabor         25  8  5 12  29:37  29
7. Bravo         25  7  7 11  31:43  28
8. Triglav       25  8  3 14  32:59  27
9. Domžale       25  7  5 13  34:47  26
10. Rudar        25  0 10 15  23:56  10
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice