Šport > Nogomet
344 ogledov

Domžale ostale blizu nevarne cone, vaterpolo v Kranju

Senijad Ibričić Mitja Lotrič Facebook Celjani so remizirali v Domžalah.
V nedeljo sta bili odigrani preostali tekmi 23. kola Prve lige TS.

Nogometaši Domžal in Celja so se razšli z neodločenim izidom (1:1). V PLTS se je tako še peta tekma 23. kola končala brez zmagovalca. Da so se vsi obračuni končali z neodločenim izidom, se je zgodilo prvič po novembru leta 2006. Domžale in Celje sta se na razmočenem igrišču, ki ni dovoljevalo posebej kakovostnega nogometa, zasluženo razdelila točke, obe sta sicer imela priložnosti tudi za zmago, tako da z remijem na koncu ne morejo biti zadovoljni ne eni ne drugi.

Domžalčani so na začetku spomladanskega dela še naprej brez zmage, Celjani pa so še na drugi tekmi zaporedoma zamudili priložnost, da se povsem vključijo v boj za prvaka. Do 75. minute je gostom dobro kazalo, nato pa jih je zapustila sreča, Adnan Kadušić je nespretno premagal svojega vratarja Matjaža Rozmana in namesto treh točk imajo varovanci Dušana Kosića še naprej pet točk zaostanka za vodilno Olimpijo.

Tekma se je začela obetavno. Obe ekipi sta pokazali, da ju zanimajo le tri točke, akcije so se vrstile ena za drugo, toda manjkale so priložnosti oziroma streli na gol. Tako se je prva prava priložnost ponudila šele v 42. minuti, ko so Celjani kaznovali neodločnost domžalske obrambe. Mitja Lotrič je z desne strani pritekel v kazenski prostor, z diagonalnim natančnim strelom pa je tudi premagal vratarja Ajdina Mulalića.

Drugi polčas je bil po priložnostih bogatejši kot prvi, za kar ima veliko zaslug živahen Južnokorejec Dohyun Kim, ki je v 59. minuti vstopil v igro. Že štiri minute pozneje je z lepim strelom z dvajsetih metrov zatresel levo vratnico, bil je pa stalna nevarnost za celjske branilce.

Ko je po strelu Nikole Vujadinovića z glavo žoga zletela mimo gola in ko ni hotela v mrežo niti po poskusu Zenija Husmanija od daleč, so domači navijači začeli obupavati. A Domžalčane je nato rešil kar gostujoči branilec Kadušić. Ta je po po podaji Husmanija z desne strani strani pred Arnelom Jakupovićem poskušal žogo odbiti v kot, a je zadel vratnico, od katere se je odbila v mrežo.

V 78. minuti bi lahko gosti, ki jim je sodnik Damir Skomina zaradi nedovoljenih položajev upravičeno razveljavil dva gola, spet povedli. Lotrič se je znašel v podobnem položaju kot pri golu v prvem polčasu, toda streljal je slabše, Mulalić je njegov poskus ubranil. Tri minute pozneje bi to lahko kaznoval Matej Podlogar, toda tudi po njegovem poskusu žoga ni našla poti v mrežo, tako da je ostalo pri neodločenem izidu.

Josip Iličić Lecce Atalanta Video Šport Iličić brez milosti do rojaka: blestel za sedmico, nato odšepal!

Triglav Mura | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometaši kranjskega Triglava in soboške Mure so se razšli z neodločenim izidom (1:1). V Kranju je ekipi pričakalo močno razmočeno igrišče, na katerem so imeli igralci precej težav z nadzorom žoge. Do te tekme edini stoodstotni prvoligaš pomladi, ki je še vedno igral brez kaznovanega Luke Majcna, je tudi tokratni dvoboj dobro začel, a so se Sobočani, pri katerih je Ante Šimundža opravil nekaj menjav v prvi enajsterici v primerjavi s prejšnjo tekmo proti Mariboru in pri katerih sta manjkala kaznovana Žiga Kous in Staniša Mandić, hitro vrnili v igro. Kot se je izkazalo, sta ekipi tako že v prvem polčasu postavili končni izid, kar pomeni, da Mura ostaja peta, spomladi še neporaženi Triglav pa šesti.

Na z lužami prekriti zelenici so se uvodoma bolje znašli domači nogometaši. Povedli so v osmi minuti, potem ko je prosti strel z desne strani izvedel Armin Ćerimagić, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji 194 centimetrov visoki srbski branilec Milan Milanović, ki je z glavo Kranjčane popeljal do vodstva.

V 19. minuti so bili Sobočani blizu izenačenja, ko je s strelom z glavo zadel vratnico Alan Kaučič. Zato pa so Prekmurci izenačili v 26. minuti. Po dolgi podaji je žogo sprejel Luka Bobičanec, ki je bil na meji prepovedanega položaja, nato pa žogo oddal na svojo desno do vtekajočega Luke Šušnjare, ki jo je poslal v prazno mrežo. To je bil sedmi gol Šušnjare in peta podaja Bobičanca. Pozneje so domačini, ob sicer boljši Murini igri do konca polčasa, dosegli še en zadetek, ki pa so ga sodniki upravičeno razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

V drugem polčasu v skoraj neregularnih razmerah za igro dolgo časa ni bilo izrazitejše priložnosti, šele v 70. minuti je Marka Zalokarja, ki je bil prvič v vratih Mure po zimskem prestopu iz Krškega, ogrozil Filip Janković, ki je z glavo preusmeril žogo po podaji z desne strani, a je bil vratar gostov zbran.

V 86. minuti je poskusil od daleč Marko Gajić, a je bil nenatančen, kar je bila zadnja priložnost na tekmi in kar je pomenilo, da se je še četrta tekma tega kroga končala brez zmagovalca.

Endri Čekiči SNL Šport Olimpiji nov spodrsljaj, Maribor tega ni izkoristil

Prva liga TS, 23. kolo:

Domžale - Celje 1:1 (0:1)
Kadušić 75./ag; Lotrič 42.

Triglav - Mura 1:1 (1:1)
Milanović 8.; Šušnjara 26.

Rudar Velenje - Olimpija Ljubljana 1:1 (0:1)
Ćosić 65.; Çekiçi 39.

Maribor - Tabor Sežana 0:0 (0:0)

Bravo Ljubljana - Aluminij 0:0 (0:0)

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 44
2. Maribor 43
3. Aluminij Kidričevo 42
4. Celje 39
5. Mura 37
6. Triglav Kranj 27
7. Domžale 26
8. Tabor Sežana 23
9. Bravo Ljubljana 22
10. Rudar Velenje 9 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.