Šport > Nogomet
1161 ogledov

Iličić brez milosti do rojaka: blestel za sedmico, nato odšepal!

Josip Iličić Lecce Atalanta Profimedia
Slovenski reprezentant je še naprej v izvrstni formi. Na lestvici strelcev Serie A je že na četrtem mestu.

Koronavirus je okrnil tudi 26. kolo italijanskega prvenstva, saj je bilo kar pet srečanj, vključno z velikim derbijem med Juventusom in Interjem, prestavljeno na 13. maj.

Samir Handanović Serie A Šport Handanović pred vrnitvijo

Igralo pa se je na stadionu Via del Mare, kjer je Lecce gostil Atalanto. Slednja je upravičila vlogo favoritinje in, z močnim vplivom Josipa Iličića, prišla do visoke zmage (2:7). 

"Boginja" iz Bergama se je tako utrdila na četrtem mestu, medtem ko Apulijce, pri katerih je Žan Majer igral do 63. minute, čaka še veliko dela v bitki za obstanek.

Gostje so odlično začeli. Po Iličićevem kotu je lastno mrežo zatresel branilec Giulio Donati. V 22. minuti je bilo že 0:2, ko je Iličić, spet iz kota, našel Duvána Zapato, ki je žogo pospravil v mrežo. Toda Lecce se ni predal in do polčasa izenačil, zabila sta Riccardo Saponara in že omenjeni Donati, ta je tokrat našel "pravo" mrežo.

Po polčasu je Atalanta dvignila ritem in pokazala, zakaj je najbolj učinkovita ekipa lige. V 47. minuti je Iličić prišel do odbite žoge v srcu kazenskega prostora, s finto iz igre vrgel dva branilca in vratarja ter mirno zadel.

V 54. in 62. se je še dvakrat med strelce vpisal Zapata. Pri njegovem zadnjem zadetku mu je z domiselno podajo še enkrat več asistiral gorenjski vezist. Ta je v 73. minuti odšepal z zelenice, potem ko je dobil udarec v koleno.

V končnici so gostje še dvakrat premagali domačega vratarja, natančna sta bila Luis Muriel in Ruslan Malinovskij.

Iličić je v letošnji Serie A zbral že 15 zadetkov in podelil še pet asistenc. Je na četrtem mestu med "golgeterji", pred njim so le Ciro Immobile (Lazio), Cristiano Ronaldo (Juventus) in Romelu Lukaku (Inter).

Josip Iličić Lecce Atalanta | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice