Šport > Nogomet
277 ogledov

Nora tekma na milanskem derbiju

Matias Vecino Epa
Derbi della Madonnina je postregel z velikim preobratom.

Veliki milanski derbi tokrat ni razočaral neopredeljenih ljubiteljev nogometa. Končal se je s petimi zadetki in skokom črno-modrih na vrh lestvice v italijanskem prvenstvu.

Ob polčasu so bili sicer navijači Interja zelo razočarani, saj je Milan na glavni odmor krenil s prednostjo 2:0. V zadnjih minutah prvega dela sta namreč mrežo mestnega tekmeca, pri črno-modrih tokrat zaradi poškodbe ni igral slovenski vratar Samir Handanović, zatresla Hrvat Ante Rebić in zimzeleni Zlatan Ibrahimović. Šved je vodstvo povišal v sodnikovem dodatku.

 | Avtor:

samir handanović Tega so se bali Šport Velik udarec za Inter, takšno je stanje Handanovića

A rdeče-črni so nato hitro zapravili priigrano. Že v 51. minuti je s fenomenalnim volejem na robu kazenskega prostora zadel Marcelo Brozović, že dve minuti kasneje pa se je na semaforju izpisal izid 2:2. Alexis Sanchez se je za las izognil prepovedanemu položaju, podal nazaj v sredino, kjer je tudi z nekaj sreče zadel Matías Vecino. Žoga je po strelu Urugvajca zletela skozi noge branilcu Simonu Kjæru.

Glede na prvi polčas neprepoznavni Inter je nato tudi povedel, v 70. minuti je bil najvišji v kazenskem prostoru branilec Interja Stefan de Vrij. Blizu zadetka je bil kasneje še rezervist Christian Eriksen, ki je v januarskem prestopnem roku v Inter prišel iz Tottenhama. Danec je izvajal prosti strel z velike oddaljenosti in zadel prečko, okroglo usnje pa se je nato odbilo v tla, a pred golovo črto.

Zaključno žogo je imel nato še Nicolò Barella, a je izgubil dvoboj ena na ena z vratarjem Milana Gianluigijem Donnarummo. Na drugi strani je Ibrahimović zatresel vratnico po strelu z glavo, piko na i k zmagi črno-modrih pa je v sodnikovem podaljšku le postavil Romelu Lukaku. Belgijec je bil po podaji z desne najodločnejši na drugi vratnici in z glavo poskrbel za 4:2.

Inter zdaj vodi v Serie A. Ima 54 točk, enako kot drugouvrščeni Juventus, ki ima sicer slabšo razliko v golih. Le točko za obema zaostaja Lazio. Četrta Atalanta ima 42 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.