Šport > Nogomet
464 ogledov

Zajetna kazen za večna rivala

Viole večni derbi Reševalni pas/Twitter
Ekipi Maribora in Olimpije sta si prislužili kazen zaradi obnašanja navijačev.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Boštjan Jeglič je imel po odigranem 21. kolu slovenskega nogometnega prvenstva delo le z derbijem na stadionu Ljudski vrt med Mariborom in Olimpijo (1:1). Vodstvo mariborskega kluba bo moralo v blagajno NZS prispevati 9650 evrov, ljubljanska Olimpija pa bo "lažja" za 6250 evrov.

NK Maribor : NK Olimpija Večni derbi Šport Darko Milanič: "Bili smo blizu! Žal nam je samo..."

Jeglič je pri obeh ekipah, ki sta si kazni prislužili zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, upošteval tudi predkaznovanost.

Slabše so jo odnesli Štajerci, saj so navijači vijoličastih med drugimi ekscesi povzročili tudi prekinitev tekme.

Ante Vukušić SNL Šport Boleč udarec pred domačimi gledalci za Olimpijo

Navijači obeh ekip se sicer niso izkazali, žaljivo so skandirali drug drugemu in igralcem na zelenici, metali plastične kozarce in druge predmete na igralno površino v smeri sodnikov med in po tekmi, prižigali bakle, jih metali na igrišče, na rob igralne površine, za gol, izražali nasilnost in nestrpnost na tribuni, za njihovo neprimerno obnašanje pa bosta zdaj plačala oba kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.