Šport > Nogomet
87 ogledov

Rudar nadaljuje s porazi, Celje zanesljivo

NK Celje Profimedia
Nogometaši Celja so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Aluminij z 2:0 (1:0), medtem ko je Triglav premagal velenjski Rudar s 3:0 (1:0).

Prva medsebojna dvoboja ekip iz zgornjega dela lestvice sta se končala z 0:0. Tokrat pa so četrtouvrščeni Celjani, ki so imeli za seboj niz dveh zmag, prišli do novega uspeha proti največjemu presenečenju jesenskega dela sezone Aluminiju, ki ima po novem le še točko naskoka pred današnjim tekmecem.

Celjani so prvi obračun pomladi dočakali v dokaj podobni ekipi kot jeseni, saj so izgubili praktično le Tadeja Vidmajerja. Je pa trener Dušan Kosić v začetno postavo uvrstil dva novinca, in sicer na oba bočna obrambna položaja - Advana Kadušića in Denisa Marandicija. Ob njima sta novinca še Domantas Antanavičius in Valentin Zekov.

NK Celje | Avtor: Profimedia Profimedia

Aluminij je do spomladi prav tako deloval s podobnim kadrom, a z eno pomembno izjemo. V ekipi ni več enega ključnih vezistov Dejana Petroviča. Proti Celju nista imela pravice nastopa niti Nemanja Jakšić in Ivan Kontek, brez podaljšanja pogodbe pa je še naprej Ilija Martinović. So pa izbranci Slobodana Gruborja v svoje vrste spet privabili napadalca Luko Štora, prišli pa so še Lovro Grajfoner, Miloš Šaka in Stipe Vrdoljak. Slednji je tudi bil v prvi postavi.

Tekmo so bolje začeli Celjani, ki so v 25. minuti tudi zasluženo povedli, potem ko je po kotu žoga prišla do Luke Kerina na vrh kazenskega prostora, ta jo je oddal v svojo desno do Mitje Lotriča, ki jo je z diagonalnim strelom poslal v mrežo za 1:0 in svoj deveti gol sezone.

Celjani so dobršen del prvega polčasa povsem onemogočili razvoj igre Aluminija, tudi po izgubljeni žogi so takoj pritisnili na tekmeca, a tudi sami v tem delu igre niso več posebej nevarno ogrozili vrat Matije Kovačića.

Zato pa so nase opozorili v uvodu drugega dela, ko je poskusil Kadušić, a brez uspeha. Že v 52. minuti pa je svoj deseti gol sezone (za deseto celjsko zmago) zabil Lotrič, s strelom z roba kazenskega prostora je po novi Kerinovi podaji povišal vodstvo domačih na 2:0. V 78. minuti je imel Ivan Božić novo lepo priložnost za Celje, ko je prišel v bližino gola malce z desne, a je bil Kovačić na mestu.

V 82. minuti pa so medli gosti za nameček na igrišču ostali z igralcem manj, drugi rumeni karton je po prekršku nad Kerinom odbil nekdanji član Celja Tilen Pečnik. V 86. minuti je eden ključnih igralcev celjske vrste Žan Benedičič sprožil od daleč, a bil malce premalo natančen. To je bila tudi zadnja večja priložnost tekme.

Celje bo v 22. krogu v sredo gostilo Bravo, Aluminij pa dan prej Rudar.

* Stadion Z'dežele, sodniki: Obrenović, Kordež in Kasapović.
* Strelec: 1:0 Lotrič (25.), 2:0 Lotrič (52.).
* Celje: Rozman, Marandici, Ćalušić, Stojinović (od 60. R. Štraus), Kadušić, Zaletel, Benedičič (od 90. Antanavičius), Kerin, Lotrič, Božić (od 81. Plantak), Vizinger.
* Aluminij: Kovačić, Pantalon, Petek, Vrdoljak, Klepač, Leko (od 46. Marinšek), Vrbanec (od 70. Šaka), Matjašič, Čermak, Živković (od 15. Bosilj), Pečnik.
* Rumeni kartoni: Čermak, Vrdoljak, Pečnik.
* Rdeči karton: Pečnik (82.).

 

Derbi začelja Triglavu

Triglav in Rudar sta pomlad začela z eno željo - željo po obstanku v ligi. Po današnji (skupno sedmi) zmagi je kranjska ekipa s 23 točkami precej varna, kar zadeva prvoligaški status, povsem drugače pa je pri velenjskem kolektivu, pri katerem so napovedovali, da bodo presenečenje pomladi. Ta tudi po 21 krogih ostaja brez zmage in je z vsega osmimi točkami trdno na zadnjem mestu lestvice.

Ekipi sta pomlad začeli z nekaterimi novostmi. Pri Triglavu velja omeniti predvsem odhod Davida Tijanića, Egzona Kryeziuja in Elvedina Herića, za nameček je bil danes kaznovan še Luka Majcen. Gorenjci nastale luknje skušajo zapolniti z novinci, kot so Žan Luka Kocjančič, Armin Ćerimagić, Erik Gliha, Berat Beciri ter brata Wilmots Reno in Marten. Za razliko od Kocjančiča in Rena Wilmotsa so danes vsi dobili priložnost od prve minute.

Pri Velenjčanih, ki so pozimi izgubili Rijada Kobiljarja ter tudi Ivana Vasiljevića, Nemanjo Tomaševića in Harisa Kadrića, pa je od novincev začel le Jovan Pavlović, sicer pa sta po novem člana velenjske zasedbe tudi Mateo Panadić in Dino Škvorc.

Zasedbi pa sta bili v prve pol ure precej zadržani, pravih priložnosti ni bilo ne na eni ne na drugi strani, pa čeprav so oboji prišli do nekaj strelov iz obetavnih položajev, velja omeniti dva poskusa Ćerimagića. Šele v 39. minuti je bilo malce bolj vroče v kranjskem kazenskem prostoru, kjer pa Dominik Radić po podaji pred gol ni prišel do pravega zaključnega strela.

V izdihljajih prvega polčasa pa so domači povedli, potem ko se je po prostem strelu Ćerimagića z desne strani žoga v kazenskem prostoru odbijala od enega do drugega igralca, na koncu pa je Aleš Mertelj na kratko preusmeril podajo proti Žanu Kumru, ki je iz neposredne bližine poskrbel za 1:0. To je bil njegov prvi gol sezone.

Že v prvih sekundah drugega polčasa pa so bili blizu zadetka tudi Velenjčani, ko se je za strel z več kot 25 metrov odločil Mićo Kuzmanović in zatresel prečko. V 56. minuti je na drugi strani obetavno akcijo zapravil Beciri, ko je zgrešil iz bližine malce z desne strani.

Isti igralec pa se je med strelce v prvi ligi vpisal v 65. minuti, ko je zadel z roba kazenskega prostora, žoga se je na pti proti golu odbila še od gostujočega Marka Ćosića. V 77. minuti so imeli Gorenjci novo lepo priložnost, a je Mertelj s strelom z glavo le za malenkost zgrešil cilj.

Zato pa je bil kmalu po vstopu v igro natančnejši Gaber Petric, ki je v 83. minuti zadel za 3:0 z roba kazenskega prostora za končnih 3:0. Zanj je bil sicer to četrti gol sezone.

Triglav bo v 22. krogu v torek gostoval pri Olimpiji, Rudar pa v Kidričevem.

* Športni center, sodniki: Sagrković, Vojska in Mikača.
* Strelci: 1:0 Kumer (45.), 2:0 Beciri (65.), 3:0 Petric (83.).
* Triglav: Arko, Gliha, Milanović, Kumer, Rogelj, Mertelj (od 85. R. Wilmtos), Gajić (od 69. Udovič), Ćerimagić, M. Wilmots (od 81. Petric), Mlakar, Beciri.
* Rudar: Rada, Pušaver, Džinić, Ćosić, Pavlović, Črnčič (od 90. Vošnjak), Anđelković, Radić, Krefl, Petrović (od 66. Koprivnik), Kuzmanović.
* Rumeni kartoni: Mertelj, Gliha, Gajić, Rogelj; Pušaver, Črnčič, Koprivnik.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice