Šport > Nogomet
104 ogledov

Casillas se bo potegoval za vpliven položaj

iker casillas Epa
Legendarni vratar se bo podal v bitko za predsedniški stolček.

Nekdanji španski vratar Iker Casillas bo letos kandidiral za predsednika Španske nogometne zveze (RFEF), poročajo španski mediji.

Radijska postaja Cadena Ser je danes sporočila, da je dolgoletni vratar Reala iz Madrida ter španske reprezentance svojo odločitev, da se v boju za predsedniški stolček pomeri z dosedanjim predsednikom Luisom Rubialesom, že sporočil pristojnim organom.

Datum volitev sicer še ni razpisan, po statutu RFEF pa bi morale biti na sporedu v drugi polovici leta 2020 po olimpijskih igrah, a je Rubiales pristojne organe obvestil, da želi volitve razpisati pred začetkom evropskega nogometnega prvenstva, ki bo potekalo od 12. junija do 12. julija v 12 evropskih mestih.

Osemintridesetletni Casillas je 167-krat zaigral za špansko reprezentanco in bil z njo dvakrat evropski (2008, 2012) in enkrat svetovni prvak (2010). Za Real, s katerim je petkrat osvojil državno prvenstvo, je zbral 725 nastopov, ligo prvakov pa je s kraljevim klubom osvojil trikrat.

Lanskega aprila je preživel srčni infarkt med treningom svojega takratnega moštva Porta, za katerega je odigral 156 tekem, in se posledično upokojil od profesionalnega igranja nogometa.

Upokojitev sicer še ni uradna, čeprav Casillas od infarkta ni več zaigral za Porto. Potem ko je septembra lani odločno negiral medijske navedbe o upokojitvi, je napovedal, da bo končno odločitev sprejel marca 2020.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.