Šport > Nogomet
3151 ogledov

Policisti vpričo otroka fizično napadli nosečnico

Twitter
Možje v modrem so se vpričo majhnega otroka s silo lotili nogometaša in njegove noseče soproge.

Mariana Clemente, soproga mehiškega vratarja Alfreda Saldívarja, člana mehiške ekipe Club Universidad Nacional, je na spletu delila posnetek škandaloznega ravnanja policistov v Mexico Cityju.

Policisti so se para lotili s silo, od česar jih ni odvrnilo niti to, da je Celementejeva s šestem tednu nosečnosti. Vse to se je zgodilo vpričo enega izmed njunih dveh sinov, ki je sedel na zadnjem sedežu.

Rutinski nadzor cestnega prometa je prerasel v nasilje, ker soproga mehiškega nogometaša policistom ni dovolila pregleda njene torbice, saj je menila, da nimajo utemeljenega razloga. Policisti so se na oviranje postopka odzvali zelo agresivno ju poskušali na silo izvleči iz avtomobila.

Pretresena Clementejeva je posnetek incidenta delila na spletu, kjer si ga je ogledalo že več kot milijon ljudi. Objavila je tudi fotografijo odrgnin na bradi in prsnem košu.

Tamkajšnja policija je strogo obsodila neutemeljen napad na nosečnico in njenega moža. Policisti so se zaradi suma prekoračitve pooblastil in uporabe prekomerne sile znašli v preiskavi.

Komentarjev 3
  • bebo2 15:30 01.februar 2020.

    Kako neupravičeno? Neupoštevanje ukazov, nesodelovanje, aktivno upiranje aretaciji? Popolnoma pravilno so ravnali, še premalo.

  • Gandolf 14:06 01.februar 2020.

    Pošten in civiliziran človek sodeluje v postopku!

  • Snežinko 12:53 01.februar 2020.

    No, ja... neutemeljen razlog... to je Mehika... je kdo pomislil, da so imeli razlog: sum na droge? V Mehiki je to nekaj vsakdanjega, predvsem pri bogatih in slavnih, saj izkoriščajo poznanost in “nedotakljivost”...