Šport > Nogomet
4538 ogledov

Še Karius se lahko skrije! Urugvajski reprezentančni vratar z bedarijo stoletja!

Ignacio De Arruabarrena Reševalni pas/Twitter
Urugvajska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za Olimpijske igre remizirala z Brazilijo, tragični junak tekme pa je bil urugvajski vratar, ki si je privoščil napako, katere se ne bi sramoval niti legendarni Loris Karius.

Napake se v nogometu dogajajo vsem, a ko se ta pripeti vratarju, po navadi ni poti nazaj. Golmanske napake je sicer v zadnjem obdobju na povsem drug nivo uspel dvigniti nekdanji vratar Liverpoola Loris Karius, kateremu so katastrofalne napake postale pravi zaščitni znak.

Le kdo se ne spomni njegovih napak iz finala Lige prvakov, ko je prav zaradi Nemca moral Liverpool priznati premoč Real Madridu. Reds so se ga po hitrem postopku rešili, a se Karius marljivo iz kola v kolo blamira tudi v turškem prvenstvu, kjer žre živce navijačem Bešiktaša.

loris karius | Avtor: Epa Epa

Očitno pa je Kariusa v zadnjem času nekoliko preveč podrobno spremljal vratar mladinske urugvajske reprezentance, ki si je na tekmi z Brazilijo privoščil spektakularno napako, ki se lahko primerja celo z napakami nekdanjega vratarja Liverpoola.

Urugvajska reprezentanca se namreč bori za nastop na Olimpijskih igrah v Tokiu in bi skorajda prišla do velikega skalpa proti Braziliji, a se je tekma končala le z rezultatom 1:1, posnetek urugvajskega vratarja pa je postal spletni hit.

Urugvaj je namreč povedel v 35. minuti, a je njihov mladi vratar Ignacio De Arruabarrena ekspresno poskrbel, da je bil rezultat spet izenačen.

Brazilski napadalec je po predložku s strani prišel do strela z glavo, a je naciljal naravnost urugvajskega vratarja, ki je žogo želel mirno ujeti, a mu je izpadla iz rok ter začela poplesavati med nogami, na koncu pa si jo je sam uspel potisniti v mrežo.

Urugvaj je tako v borbi za OI morda ostal brez ključnih treh točk...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice