Šport > Nogomet
239 ogledov

ZDA odpovedale trening zaradi napete politične klime

ameriška nogometna reprezentanca Epa
Ameriška nogometna reprezentanca je iz varnostnih razlogov odpovedala priprave v Dohi.

Ameriška moška nogometna reprezentanca je odpovedala treninge v Dohi, ki so bili v Katarju predvideni ta mesec. Vodstvo Nogometne zveze ZDA se je za ta korak odločilo zaradi "trenutnih razmer v regiji" potem, kot so ZDA v iraški prestolnici Bagdadu ubile iranskega generala Kasema Solejmanija.

Zveza je obenem sporočila, da išče rezervno prizorišče za trening, ki je predviden med 5. in 25. januarjem, na domačih tleh v ZDA. V izjavi za javnost je zapisala, da bodo skušali v pogovorih s katarsko zvezo najti nov termin, "v katerem bo reprezentanca preizkusila izjemne pogoje na prizoriščih svetovnega prvenstva 2022 ter gostoljubje Katarja."

Po pripravah bodo ZDA igrale 1. februarja prijateljsko tekmo s Kostariko v Carsonu v bližini Los Angelesa.

ZDA so z zračnim napadom ubile poveljnika posebnih enot iranske revolucionarne garde al Kuds generala Solejmanija, enega najvplivnejših ljudi ne le v Iranu, ampak tudi v regiji. Vodstvo Irana je napad na Solejmanija opredelilo kot največjo strateško napako ZDA v regiji in napovedalo, da bo do maščevanja prišlo ob ustreznem času in na ustreznem kraju.

ameriška nogometna reprezentanca | Avtor: Epa ameriška nogometna reprezentanca Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice