Uporabno
373 ogledov

Veliko več kot le modna muha

Masažni valj Intersport
Čeprav so redne masaže po športni aktivnosti pri profesionalnih športnikih obvezne, se je vse bolj vestno poslužujejo tudi rekreativci. Za ta namen imamo številne vrste samomasažnih valjev ...

Komaj si najdete tisto uro za vadbo in fitnes, želite si hitro oblikovati telo in izgubljati kalorije. Zato si po končanem treningu ne boste vzeli časa za prepotrebno masažo. Takšno početje je lahko zelo nevarno.

Masaža po treningu ni pomembna le zato, da sprosti napetosti v mišicah, ki nas bodo naslednji dan zaradi tega manj bolele. Masaža obenem preprečuje pogoste poškodbe, ki posledično pomenijo mirovanje in dneve brez gibanja, ko bi morali oblikovati telo in izgubljati kalorije.

Zakaj masažni valji

Samomasažni valji so vse pogosteje v uporabi, saj so zelo pripročni, imate jih lahko doma ali jih nosite s seboj. Najdete jih v večini fitnes centrov, doma ga ima že skoraj vsak rekreativni športnik.

Intersport | Avtor: Intersport Intersport

S samomasažo po treningu sprostimo napetosti in bolečine v mišicah, zmanjšamo pa tudi možnost zapoznele bolečine, ki jo ponavadi občutimo naslednji dan.

Mišice nastanejo predvsem po napornih treningih zatrdele in vozličaste, kar je zelo nevarno za nastanek poškodb, saj se takšno tkivo hitreje poškoduje. S samomasažnim valjem jim po treningu povrnemo prožnost in naravno mehkobo. Z redno masažo med drugim povečujemo gibljivost in zmanjšujemo stres.

Samomasaža z valji je še posebej učinkovita pri masiranju stegenskih, mečnih in hrbtnih mišic. Masažo je treba opravljati s počasnimi gibi, vsakemu delu pa je treba nameniti od 30 sekund do ene minute.

Celo vibracijski valj ...

Priljubljen je denimo masažni valjar Energetics Massage Roller, ki je eden izmed najbolj uporabnih pripomočkov za samomasažo. Z njegovo pomočjo si po napornem treningu lahko sami zmasiramo številne utrujene mišične skupine.

Masažni valj | Avtor: Intersport Intersport
Energetics Mobility Set pa vsebuje tako masažni valj in regeneracijsko žogico. Valj je dolg 15 centimetrov in je primeren za masažo in raztezanje mišic. Žogica, ki v premeru meri 8 centimetrov, pa je odličen pripomoček za zmanjševanje napetosti v mišicah. Komplet je primeren za ciljno masažo in rehabilitacijo.

Zelo učinkovit samomasažni pripomoček je tudi Energetics VMR Roller. Izdelan je iz okolju prijaznega materiala, opremljen pa je s posebnim vibracijskim sistemom, ki še dodatno stimulira regeneracijo. To je izjemen pripomoček za vsakega športnika. Ekskluzivno je voljo v prodajalnah Intersport.