Šport > Nogomet
3509 ogledov

Grozljivka v Grčiji! Pred hišo streljali na legendarnega srbskega nogometaša

Darko Kovačević Profimedia
Po poročanju srbskih medijev naj bi nepoznani napadalec v Grčiji streljal na nekdanjega športnega direktorja Srbske nogometne zveze ter legendarnega nogometaša Darka Kovačevića, ki je bil nemudoma prepeljan v bolnišnico.

V torek okoli devetih zvečer je neznani napadalec iz manjšega avtomobila streljal na legendarnega Darka Kovačevića. Po prvih poročanjih srbskih medijev naj bi 46-letnika zadel v nogo, medtem ko je nekdanji nogometaš in športni direktor Srbske nogometne zveze izstopil iz hiše, da bi preparkiral avto, a se je kasneje izkazalo, da si je Srb poškodoval nogo pri tem, ko se je naboju izognil.

"Videl sem moškega, kako je izstopil iz avtomobila ter se napotil proti meni z iztegnjeno pištolo. Instinktivno sem skočil v desno, nato pa sem zaslišal strel. Nato je zbežal, skočil v avto ter izginil," se je iz bolnišnice za srbske medije oglasil Kovačević.

Kovačević je bil takoj po napadu odpeljan v bolnišnico Voulin Asklepieion, njegovo življenje pa ni ogroženo. Nekdanji srbski napadalec naj bi si poškodoval nogo, do česar naj bi prišlo ob samem padcu, ko se je vrgel na tla, naboj pa naj bi ga celo zgrešil, kljub temu da so prva medijska poročila govorila, da je bil ustreljen v nogo.

Do incidenta je prišlo v predmestju Aten, policija pa je zaenkrat razkrila, da naj bi storilec na Kovačevića čakal v zasedi v avtomobilu Smart pred Darkovo hišo.

Storilčev avtomobil je policija našla popolnoma zažgan kakšen kilometer stran od dogodka, na prostoru starega letališča v ulici Pergamos. V avtu so našli tudi orožje.

Zažgani Smart | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Policija smatra, da je šlo za profesionalnega napadalca, zaenkrat pa še ne morejo potrditi, ali je imel slednji resnično namen ubiti Kovačevića, ali je šlo zgolj za opozorilo.

Kovačević je sicer legendarni srbski napadalec, ki je tekom kariere igral za Radnički Niš, Proleter iz Zrenjanina, Crveno zvezdo, Sheffield Wednesday, Real Sociedad, Juventus, Lazio ter Olympiacos. Bil je standardni srbski reprezentant.

Darko Kovačević | Avtor: Epa Epa

Po koncu igralne kariere je postal športni direktor Olympiacosa, nato pa je podobno vlogo prevzel pri Srbski nogometni zvezi. To funkcijo je opravljal vse do junija 2019, ko je dal odpoved.

Komentarjev 1
  • sam50 13:22 08.januar 2020.

    A kar tako iz dolgega časa ali je še kaj vmes....

Sorodne novice