Šport > Nogomet
1969 ogledov

Sinova evropske legende okrepila slovenskega prvoligaša

Marten Wilmots, Reno Wilmots twitter NK Triglav Kranj
Oče je bil eden najboljših nogometašev v svoji državi, sinova bosta igrala v Sloveniji.

Nogometni klub Triglav Kranj je v svoje vrste pripeljal dve okrepitvi. Gre za brata Wilmots iz Belgije, Martena in Rena, sicer sinova nekdanjega zvezdnika in kasneje belgijskega selektorja Marca Wilmotsa. Oba sta na začetku nogometne poti - Marten ima 20 let, Reno pa je dve leti starejši -, a že imata izkušnje z igranjem zunaj svoje domovine. Oba sta bila tudi člana mladinskih selekcij Belgije.

Marten Wilmots igra na položaju napadalnega vezista, v mlajših kategorijah je nastopal za St. Truiden, Standard Liege in italijanski Avellino, v minuli sezoni pa je igral za člansko zasedbo madžarskega Ferencvarosa.

"V ospredje postavljam ekipne cilje, želim si, da bi moštvo igralo dober nogomet in nizalo dobre rezultate. Želim napredovati, skupaj s trenerjem in drugimi nogometaši v klubu. Moštvo ima odlične posameznike, prvi vtis je odličen, saj se čuti dobra energija. Na tem lahko gradimo," je za spletno stran NK Triglav Kranj dejal Marten Wilmots.

Reno Wilmots se najbolje počuti kot osrednji vezist, tudi on pa je produkt nogometne šole St. Truidna. Kasneje je nastopal za Standard Liege in Roeselare, sledil pa je prestop v italijanski Avellino. Igral je še za Carpi in Bisceglie.

"Čutim, da sem prišel v klub, kjer so vsi zelo povezani med seboj. Kar najbolj želim pomagati ekipi, da bi prišla do čim več zmag. Dal bom vse od sebe in se skušal prikazati v najboljši luči," je dodal Reno Wilmots.

Tudi Bravo z novima igralcema

Tudi Bravo je pred nadaljevanjem sezone poskrbel za okrepitvi. Za ljubljansko ekipo bosta spomladi igrala Sandi Ogrinec in Martin Kramarič, ki prihajata iz Maribora. Ogrinec se vrača v klub, v katerem je začel nogometno pot, podpisal je dveletno pogodbo, Kramarič pa bo v Bravu do konca sezone nastopal kot posojen igralec Maribora.

Ogrinec je po odhodu iz Brava v mladinski konkurenci nastopal za Maribor, kjer je naredil tudi preskok v člansko konkurenco. Pozneje je kot posojen igralec nastopal za Krško, v tej sezoni pa je za Maribor zbral tri nastope. Dvaindvajsetletni Kramarič pa je v mlajših selekcijah igral za Krko, pozneje pa v mladinski in članski konkurenci za Maribor, vmes je bil prav tako posojen v Krško. Skupno ima za Maribor 91 nastopov na prvoligaških tekmah, v tej sezoni sedem.

"Zelo sem vesel, da se Sandi vrača v klub, kjer je preživel kar nekaj časa in tudi opozoril nase. Verjamem, da bo tudi v novem obdobju naše sodelovanje odlično. Hkrati smo seveda izjemno zadovoljni, da smo se dogovorili tudi za posojo Martina Kramariča," je ob prihodu dveh novih igralcev dejal športni direktor Brava Dejan Močnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.