Šport > Zimski športi
375 ogledov

Olimpiji nov spodrsljaj, Maribor tega ni izkoristil

Endri Čekiči Profimedia
Nogometaši velenjskega Rudarja in ljubljanske Olimpije so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1). Tudi Maribor le do remija z 0:0 proti Taboru.

Tako zadnjeuvrščeni Velenjčani kot vodilni Ljubljančani pomladi niso začeli ravno po svojih željah. Knapi so si po slabem jesenskem delu zaželeli precej boljšo pomlad, a na prvih dveh tekmah doživeli dva poraza, Ljubljančani pa so po spodbudnem remiju v Mariboru izgubili doma proti Triglavu. Tako je bil za oboje v Velenju nekakšen popravni izpit.

Čeprav so na zadnjih dveh tekmah izbranci Safeta Hadžića Velenjčanom nasuli devet golov, dobili pa nobenega, ter bili statistično precej boljši tudi na današnji tekmi, pa so tudi tokrat bolj ali manj razočarali s predstavo in izvlekli le točko. Na drugi strani pa so igralci Andreja Panadića pokazali boljši obraz, a še vedno (po devetem remiju) ostajajo brez zmage na zadnjem mestu.

Ljubljančani, pri katerih se je po kazni vrnil Macky Bagnack, so imeli v prvem polčasu pričakovano pobudo, a proti zgoščeni domači vrsti si dolgo niso priigrali posebej nevarne priložnosti. Velja pa omeniti prosti strel Endrija Čekičija z 20 metrov v 20. minuti, ko je meril malce previsoko.

V 26. minuti je Stefan Savić za malo zgrešil velenjska vrata, v 33. je z 20 metrov nenatančno meril še Vitja Valenčič, premoč pa je Olimpija le kronala v 39. minuti, ko je Savić prodrl po desni strani v kazenski prostor, žogo je nato podal nazaj na 12 metrov, od koder je sprožil Čekiči in z nizkim strelom prišel do svojega osmega gola sezone.

Gostitelji, ki jih je v petek okrepil še Sanjin Lelić, so bolj ali manj čakali na protinapade, dvakrat pa povzročili nekaj razburjenja v kazenskem prostoru gostov, najprej v 14. minuti Robert Pušaver, nato pa v 28. Dominik Radić, oba strela pa je ustavil Nejc Vidmar.

Uvod drugega polčasa kljub novi (jalovi) terenski prevladi gostov ni prinesel kakšnih novih razburjenj, zato pa so domači izenačili v 65. minuti, ko je po dolgi podaji in nespretnem posredovanju ljubljanskih branilcev ter tudi vratarja Vidmarja do žoge prišel Marko Ćosić in jo poslal v mrežo s petih metrov. To je bil zanj prvenec v slovenski prvi ligi.

V 74. minuti so gosti zahtevali enajstmetrovko, ko je ob Pušaverju padel Luka Menalo, a je slednji dobil rumeni karton za simuliranje. Isti igralec je v 79. minuti pripel do strela v kazenskem prostoru, na mestu pa je bil Matej Radan, ki je takoj zatem obranil še en ljubljanski poskus. V 90. minuti je od daleč na drugi strani zgrešil Mićo Kuzmanović, že v sodniškem podatku pa je zadnjo priložnost na tekmi zapravil Tomislav Tomić s strelom iz bližine.

Aluminij v boju za vrh do remija

Bravo in Aluminij sta se razšla brez zadetkov in zmagovalca. Ljubljančani, ki so pogrešali Gala Primca in tudi poškodovanega Sandija Ogrinca, so na svojem terenu gostili ekipo, ki jih je v jesenskem delu obakrat premagala. Avgusta z 1:0, oktobra pa s 5:1. Tokrat pa je bila slika precej drugačna. Dobršen del tekme je bil namreč Bravo boljši tekmec in imel predvsem v prvem polčasu lepše priložnosti, a ostal brez želenega zadetka, tako kot tudi v bolj izenačenem drugem polčasu. Bravo je po sedmem remiju še vedno predzadnji, Aluminij pa je z novo točko ohranil stik vodilno Olimpijo, ki mu beži za dve točki.

Favoriziran Aluminij je bil v prvem polčasu v Ljubljani v podrejenem položaju, posledično si ni ustvaril niti ene res nevarne priložnosti. Na drugi strani so bili precej konkretnejši izbranci Dejana Grabića, ki so zagrozili že v deveti minuti, ko je po lepi podaji v globino proti kazenskemu prostoru stekel Roko Baturina, tik pred 16-metrskim prostorom pa ga je s prekrškom zaustavil Renato Pantalon. Domači so zahtevali tudi rdeči karton zanj, češ da je bil zadnji igralec obrambe, a so se sodniki odločili le za rumenega.

Naslednjo priložnost so gostitelji zapravili v 24. minuti, ko je po podaji z desne najprej v zadnjem trenutku posredoval Nemanja Jakšić, zatem pa je Vanja Drkušić žogo s strelom z glavo poslal mimo gola. Najbližje zadetku je bil Andraž Kirm v 30. minuti, ko je s 15 metrov zadel vratnico. Šest minut pozneje pa je iz bližine še David Brekalo žogo poslal čez gol.

V drugem polčasu je v 53. minuti najprej pri domačih zagrozil Aljoša Matko, ko je malce z desne strani žogo neoviran poslal čez gol, tri minute pozneje pa je na drugi strani Mihael Klepač žogo poslal malo mimo vrat. Sledilo je obdobje brez izrazitih priložnosti, zato pa je v 83. minuti Mustafa Nukić z glavo streljal s 13 metrov in tudi on zadel vratnico. Že v sodniškem dodatku pa je Igor Vekić obranil še prosti strel gostov in poskrbel za delitev točk.

Vijoličasti doma brez zadetka

Brez tresenja mrež se je končal tudi dvoboj na Ljudskem vrtu med Mariborom in sežanskim Taborom. Vijoličasti, pri katerih sta bila prvič v sezoni v kadru tudi Rene Mihelič in mladinec Rok Maher, tako niso izkoristili novega spodrsljaja vodilne Olimpije. Domači navijači so pričakovali, da bodo Štajerci po tekmi s Taborom spet na vrhu prvenstvene lestvice, toda Sežančani, pri katerih je manjkal Rodrigue Bongongui, so zdržali vse nalete Maribora. Ta je tako drugi s točko zaostanka za Olimpijo in s točko več od tretjeuvrščenega Aluminija. Tabor pa je dobil novo točko v boju za obstanek in ima 14 točk več od zadnjeuvrščenega Rudarja.

Mariborčani, ki so ob poškodovanih Jasminu Handanoviču, Luki Zahoviću, Denisu Klinarju, Nardinu Mulahusjenoviću ter kaznovanemu Blažu Vrhovcu ostali še brez Martina Milca (težave z mečno mišico) in bolnega Amirja Derviševića, so bili v prvem polčasu konkretnejši in imeli več poskusov.

Tako je v deseti minuti prvi nevarno zagrozil Rok Kronaveter, ki je za malo zgrešil cilj, v nadaljevanju pa je večkrat veselje domačim preprečil novinec v vratih Tabora David Šugić. Ta je med drugim ustavil poskuse Kronavetra, Rudija Požega Vancaša, Andreja Kotnika in Jasmina Mešanovića, v 33. pa je čez gol meril Kotnik. Gosti, ki so sicer kar dobro preprečevali mariborske nalete, v prvem polčasu niso niti enkrat merili v okvir vrat.

V drugem polčasu je najprej nase opozoril Mešanović, ki je žogo poslal mimo leve vratnice, po obdobju brez pravih priložnosti pa je v 68. minuti pri kraški ekipi nevarno z roba kazenskega prostora sprožil Kevin Doukoure in žogo poslal le nekaj centimetrov čez vrata domačih.

V 80. minuti so bili blizu zadetka spet tudi izbranci Darka Milaniča, saj je Špiro Peričić prišel do strela z roba kazenskega prostora, tudi on pa je za malenkost zgrešil cilj. Že v sodniškem dodatku je bilo spet dvakrat vroče v sežanskem kazenskem prostoru, a domačim ni uspelo sprožiti pravega zaključnega strela.

Prva liga TS, 23. kolo: 

Rudar Velenje : Olimpija  1:1 (0:1)
Ćosić 65.; Čekiči 39.

Bravo : Aluminij  0:0

Maribor : Tabor Sežana  0:0

Nedelja:
Triglav - Mura
Domžale - Celje

Lestvica:

1. Olimpija      23 13  5  5  49:28  44
2. Maribor       23 12  7  4  40:22  43
3. Aluminij      23 12  6  5  40:21  42
4. Celje         22 10  8  4  45:24  38
5. Mura          22  9  9  4  35:27  36
6. Triglav       22  8  2 12  30:50  26
7. Domžale       22  7  4 11  31:41  25
8. Tabor         23  6  5 12  25:36  23
9. Bravo         23  5  7 11  27:41  22
10. Rudar        23  0  9 14  22:54   9
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice