Šport > Nogomet
157 ogledov

Takšen je epilog posredovanj policije na velikem derbiju

Viole Profimedia
Policisti so imeli ob sobotnem nogometnem derbiju med Mariborom in Olimpijo precej dela pred in tudi med tekmo.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so poleg spopada navijaških skupin Green Dragons in Viole naknadno obravnavali še vrsto prekrškov in kaznivih dejanj ter izrekli več prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

V soboto okoli 12.15 je prišlo do množičnega pretepa približno sto navijačev navijaških skupin Green Dragons in Viole. Med pretepom so uporabljali tudi različne rekvizite in palice. Policisti so z odločnim interveniranjem vzpostavili javni red in mir, večina pretepačev se je ob interveniranju policije razbežala, 52 navijačem navijaške skupine iz Ljubljane pa so policisti prepovedali obisk tekme, so že v soboto sporočili s policije.

Naknadno so policisti obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila in zunanjih gostilniških stolov. Že pred tekmo so policisti pred tekmo obravnavali 12 kršiteljev, ki so na stadion skušali vnesti pirotehnične izdelke. Zoper vse bodo podali obdolžilne predloge pristojnim sodiščem. Dvema med njimi so izrekli dva ukrepa prepovedi udeležbe na športnih prireditvah.

Ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah so izrekli še več kršiteljem, ki so se nedostojno vedli na javnem kraju, žalili policiste ter niso upoštevali ukazov policistov in navodil varnostnikov. Pri nekaterih so našli pirotehnična sredstva, pa tudi rastlinske delce, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja. Več so jih so tudi pridržali in jim izrekli globe.

Zaradi večkratne uporabe pirotehničnih sredstev na stadionu med nogometno tekmo bo policija zoper organizatorja uvedla hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi kršitev določil zakona o javnih zbiranjih.

"Policisti so se na varovanje tekme, ki si jo je sicer ogledalo okoli 9500 gledalcev, dobro pripravili in pravilno načrtovali svoje naloge, zato so s svojim odločnim ukrepanjem, ob absolutnem zagotavljanju vseh človekovih pravic, uspešno vzpostavili javni red in mir, ko je bil ta kršen. Na tak način so prebivalcem in obiskovalcem Maribora zagotovili varnost, kršitelje pa primerno sankcionirali," so še sporočili s Policijske uprave Maribor. Pri tem so jim v skladu z vnaprej izdelanimi načrti na pomoč prišli pripadniki posebnih policijskih enot iz praktično vse Slovenije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.