Šport > Nogomet
106 ogledov

Poslastica za uvod v spomladanski del

olimpija maribor NK Olimpija/Facebook
Danes in v nedeljo bodo spet oživele slovenske nogometne prvoligaške zelenice.

Z 21. krogom se bo nadaljevala Prva liga Telekom Slovenije, katerega vrhunec bo drevišnji večni derbi med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu. Tekma se bo začela ob 20.15, tako kot vselej pa oboji pričakujejo zmago.

To bo tretji derbi med tema dvema tekmecema v sezoni, ki ju po 20 krogih ločijo štiri točke. Olimpija je prva z 42, Maribor pa tretji na lestvici z 38 točkami. Prvi derbi v Mariboru se je v 3. krogu končal z 0:0, drugi v 12. krogu v Ljubljani pa s 4:2 korist Maribora. V primerjavi s tistima dvema bosta ekipi dokaj podobni.

"Vse bo odvisno od dnevne forme. Da, na tovrstnih tekmah so čustva še večja. Pride dober ali slab trenutek, a nekako se vedno vse skupaj zavrti. V zadnjem obdobju smo mi bolje igrali v Mariboru, oni pa v Ljubljani, a to ne pomeni, da bo tudi tokrat tako. Upam pa, da bomo dobili oba preostala derbija," je pred dnevi povedal trener Olimpije Safet Hadžić.

Trener Maribora Darko Milanič pa je dodal: "Igramo proti kakovostnemu tekmecu, ki vsako napako kaznuje. Naša naloga je dobro igrati in zmagati. Ne moti pa me, da spomladanski del začenjamo z derbijem, saj moramo biti na vsaki tekmi resni. V tej sezoni smo bili na derbijih uspešni, izgubili pa smo nekaj manjših tekem. Tako da bo sobotna tekma zelo pomembna zaradi točkovne razlike, ostaja pa prav tako še 15 zelo pomembnih tekem." Vstop na stadion bo možen samo z osebnimi dokumenti in izpolnjenimi podatki na vstopnicah ali obrazcih.

Bo pa prvi spomladanski krog ponudil še nekaj zanimivih obračunov. Že danes bosta pomlad ob 14. uri odprla Triglav in velenjski Rudar. Oba si želita obstanek v ligi. Ob 16. uri se bosta pomerili tudi ekipi zgornjega dela lestvice in presenečenji dosedanjega dela sezone Celje in Aluminij.

V nedeljo bo ob 14. uri obračun še dveh kandidatov za obstanek, devetega Brava in osmega Tabora Sežane, ob 16. uri pa še šestih Domžal in pete Mure.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice