Slovenija
2008 ogledov

Brat z nožem zabodel brata

Policijsko vozilo policija sirena policisti Anže Petkovšek
Vinjena sta se zapletla v prepir, mlajši se je umaknil, starejši je šel nad njim z nožem.

Mariborski kriminalisti in policisti so v nedeljo v začetni fazi preiskave obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja v okolici Maribora.

"Policija je bila tega dne zjutraj, s strani Dispečerskega centra zdravstva Maribor, obveščena, da so reševalci oskrbeli 38-letnega moškega, ki ga je pred tem dve leti starejši brat z nožem zabodel v hrbet," razlaga Miran Šadl s PU Maribor. 

Policisti in kriminalisti so z ogledom in zbranimi obvestili ugotovili, da sta brata prišla domov tega dne zjutraj, domnevno pod vplivom alkohola. "Doma se je med njima vnel prepir, nato pa se je mlajši brat umaknil v svojo sobo in legel k počitku," razlaga Šadl. "Starejši brat je nato v kuhinji vzel večji nož, vdrl v sobo k mlajšemu bratu ter ga na postelji ležečega zabodel v hrbet."

Odhitel do sosedov in prosil za pomoč

Poškodovani je, ko je ugotovil, da krvavi, odšel do sosedov, kjer je prosil za pomoč, kasneje pa so ga oskrbeli reševalci in ga odpeljali v UKC Maribor. "V bolnišnici je bilo ugotovljeno, da je poškodovani utrpel vbodno rano, ki pa ni ogrožala njegovega življenja," navajajo pri PU Maribor.

Osumljenemu so policisti na njegovem domu odvzeli prostost in ga pridržali. "Po zaključenem ogledu kraja kaznivega dejanja, po vseh zbranih obvestilih in potem, ko so pridobili izjavo osumljenega, so mu pridržanje sinoči odpravili," razlagajo pri PU Maribor. "Za njegovo pridržanje namreč ni bilo več razlogov."

Povzročitev lahke telesne poškodbe 

Z  dokončnimi ugotovitvami ogleda kraja kaznivega dejanja in zbranih obvestil so policisti in kriminalisti ugotovili, da v obravnavanem primeru ne gre za kaznivo dejanje poskusa uboja, temveč za kvalificirano obliko kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe z nevarnim predmetom, saj namen osumljenega ni bil žrtvi odvzeti življenje.

Zoper osumljenega bo na pristojno Okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Lahka telesna poškodba po drugem odstavku 122. člena  Kazenskega  zakonika (KZ-1), za katero je po zakonu mogoče izreči do tri leta zaporne kazni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 07:53 11.februar 2020.

    K... ne pozna žlahte, pravi stari pregovor, nož pa tudi ne.