Slovenija > Črna kronika
2148 ogledov

Maribor: Z nožem ubili 25-letnika, odgovarjal ne bo nihče

Nož kri nasilje umor dokaz
Tragični dogodek, ki se je zgodil 7. januarja 2018, ko je v množičnem pretepu nekdo od vpletenih 25-letnega Maria Krnjića usodno poškodoval z nožem, očitno ne bo dobil pravega epiloga.

Kot poroča Večer, so "postopek proti ovadenemu za njegovo smrt ustavili, sojenje skupini Mariborčanov, ki so povzročili pretep, pa preložili za nedoločen čas". Krnjić je po treh dneh v bolnišnici podlegel poškodbam, a ker naj preiskovalci in tožilka v tem času ne bi dognali, kdo ga je ranil, zdaj ne bodo sodili nikomur. 

Mariborska policija naj bi že dva meseca in pol po tragediji sicer dognala, kdo je bil storilec, poroča Večer. To naj bi bil deset let starejši hrvaški državljan, stalno prijavljen na Ponikvi pri Žalcu. Ovadili so ga za povzročitev posebno hude poškodbe s smrtnim izidom.

Zdaj pa se je po pisanju Večera izkazalo, da niti na prizorišču niti v hišni preiskavi pri osumljencu niso našli nič oprijemljivega, s čimer bi utemeljili sum, da je Krnjića zabodel prav on, zato tožilki Mateji Artenjak ni preostalo drugega, kot da kazensko ovadbo zavrže. Tudi ostrega predmeta, ki je Krnjiću zadejal smrtne rane, niso našli.

Vodja mariborskega tožilstva, Darko Simonič, pa je Večeru zatrdil, da če bodo v zvezi s to zadevo prejeli morebitne nadaljnje ugotovitve policije zoper imenovanega oziroma morebitno drugo znano osebo, bo tožilstvo o zadevi ponovno odločalo.

Na mariborskem okrajnem sodišču vseeno sodijo skupini Mariborčanov, o katerih je tožilka Artenjakova prepričana, da so s svojimi provokacijam sprožili pretep s skupino s celjskega konca, poroča Večer. Obtožni predlog zaradi nasilništva, storjenega v skupini, je vložila proti sedmerici, na predobravnavnem naroku sta krivdo že priznala dva od vpletenih. Prvi, Danijel Polšet, je bil obsojen na sedemmesečno zaporno kazen, ki jo je smel odslužiti z delom v splošno korist, drugi, Davor Hrgič, pa je bil obsojen na pogojno kazen pet mesecev in 15 dni zapora s preizkusno dobo dveh let. Preostalih pet je krivdo zanikalo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.