Slovenija > Črna kronika
62104 ogledov

Storilec naj bi 27-letnico dlje časa zalezoval

Policijski trak. Nik Rovan
Moški, ki je ustrelil 27-letno nosečnico, naj bi jo dlje časa zalezoval.

Nekaj pred 9. uro zjutraj je 44-letni moški v poslovni coni v Grosuplju umoril 27-letno nosečnico. Storilec naj bi bil obseden z žrtvijo. Že pred leti naj bi nadlegoval tudi starejšo sestro žrtve, nato pa naj bi se spravil na mlajšo.  

Kot so poročali v oddaji 24ur, naj bi se žrtev in storilec spoznala v Ivančni Gorici v lokalu, kjer je ona v preteklosti delala, on pa redno zahajal. Njegova obsedenost z žrtvijo se je stopnjevala, ko je izvedel, da je noseča in da s partnerjem v Stični, v bližini njegovega doma, gradita hišo. 

Žrtev naj bi očetu pred kratkim kazala sporočila, ki ji jih je storilec pošiljal. Kljub prigovarjanju naj ga prijavi policiji, tega ni želela, ker naj bi mu s tem nakopala preveč težav. 

27-letnica bi morala aprila postati mamica deklice. Kljub hitri medicinski pomoči ne njej ne nerojenemu otroku niso mogli pomagati. 

Kmalu po dogodku so policisti v okolici Polževega našli avtomobil storilca in storilca, ki je imel strelno rano in je na kraju umrl. 

Vodja Oddelka za splošno kriminaliteto pri PU Ljubljana Valter Zrinski je v izjavi za javnost povedal, da policija moškega v preteklosti še ni obravnavala, prav tako ni imel dovoljenja za orožje. 

Novice: Oropal bencinski servis in grozil - Policijski trak Grosuplje Slovenija 27-letnica, ki jo je ustrelil, je bila noseča, umrl je tudi otrok

V poslovni coni, kjer je zjutraj prišlo do streljanja, se je pred šestimi leti zgodila tragedija. Takrat je 37-letni moški umoril svojo 37-letno ženo in njeno 12-letno hčerko.

Zalezovanje je treba prijaviti
Policija opozarja, da je zalezovanje treba prijaviti, saj se ravnanje zalezovalca s časom stopnjuje. Predvidevanje, da se bo s časom početje umirilo, je napačno. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • stromar 20:11 22.januar 2020.

    Življenje je nedotakljivo. Svinja morilska, cvri se v peklu

  • TistoPravo 11:59 22.januar 2020.

    Ko hudič stopi v možgane...in v vse celice telesa, a to se ni zgodilo šele včeraj. V mladosti so ga fantje mal preveč vabili v svoje možgane in telo.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 10:21 22.januar 2020.

    Meni pri tej zgodbici ne gre skupaj,da je nadlegoval najprej starejšo sestro,ko se je odselila v tujino je začel nadlegovati mlajšo.In, da ga ni prijavila policiji,da mu ne nakoplje težave.BUČE.Jaz mislim,da je bilo tukaj še kaj drugega.