Šport
42781 ogledov

Hči Primoža Peterke toži skakalni klub Triglav

Primož Peterka Profimedia
Družina Peterka s skakalnim klubom Triglav Kranj ni našla skupnega jezika. Odškodninski zahtevek je skupaj okrog 43 tisoč evrov.

Najmlajša hčerka smučarskega skakalca Primoža Peterke, S., si je ob hudem padcu na treningu smučarskih skokov leta 2016 hudo poškodovala zobovje. Njena družina zaradi poškodbe toži smučarski skakalni klub Triglav Kranj, kjer naj bi bili odgovorni za njeno poškodbo. V nesreči je takrat osemletna S. ostala brez štirih stalnih zob.

Ob doskoku se je osnovnošolka zaletela v drugega skakalca, ki je ostal na doskočišču. V pravdnem postopku, ki naj bi se začel danes, od SK Triglav terja slabih 30.000 evrov odškodnine, skupni znesek je po besedah predsednika kluba 43 tisoč evrov. Današnji narok je sicer odpadel zaradi odsotnosti sodnice, mama Renata pa trdi, da je nad sprejemanjem odgovornosti kluba razočarana.

"Naša punčka se je hudo ponesrečila na skakalnici na Gorenji Savi leta 2016. Žal od takrat skakalni klub do mojega otroka ni korekten. Najprej so pristali na mediacijo, da bi tam iskali rešitev, zdaj smo pristali na sodišču. Prepričana sem, da se je nesreča zgodila zato, ker je bilo z otroki premalo vaditeljev, trenerjev kar je dolžnost kluba. Zato se je pač zgodilo, da otrok še ni odšel z doskočišča, ko je moja hči dobila dovoljenje in se je pognala po skakalnici. Bil je to čas, ko je bil vpis otrok zaradi uspehov Petra Prevca izreden. Tudi sama sem opozorila na to, da je otrok preveč," trdi Renata, ki je po razvezi prevzela dekliški priimek Bohinc. Poudarja, da njena starejša hči še vedno skače v klubu, ki naj bi bil odgovoren za nesrečo mlajše hčerke.

Presenetilo jo je tudi to, da take nesreče ne prinašajo zavarovalnine lastnikom Modre kartice, ki jo sicer imajo vsi skakalci: "Kot sem bila obveščena, klub ni ustrezno zavarovan za take primere in naš ni edini. Nesreča se je pripetila tudi otroku, ki si je hudo poškodoval prst na »rampi«. Moja hči od te nesreče ne skače več," poudarja Renata.

Po naših podatkih so v skakalnem klubu kasneje začeli sklepati pogodbe s skakalci, kjer so opredelili tudi odgovornost za morebitne nesreče.

Za pojasnilo smo prosili tudi Aleksandra Komovca, ki je predsednik kranjskega Triglava in močno vpet v šolanje skakalcev kot pedagog: "Obžalujem tako ravnanje zoper klub, ker sem se tudi sam trudil, da bi bile posledice nesreče male skakalke čim blažje. Zdaj pa tožba! Prepričani smo, da pri nesreči nismo storili nič narobe, otrok je tekel čez iztek, ko se je pripeljala skakalka in trčila vanj. Mislim, da tega nihče ne bi mogel preprečiti. Takrat nismo bili zavarovani za take primere, zdaj pa smo. Nesreče se žal dogajajo, naša odgovornost je pač samo v tem, da je bil to trening v sklopu delovanja našega kluba …" 

Komovec pravi, da so take nesreče na treningih izjemno redke. "Če bodo take tožbe uspešne, klub ne bo več mogel obstajati. Te nesreče nismo mogli nikakor preprečiti," je prepričan. Odškodninski zahtevek, po besedah Komovca, znaša 43 tisoč evrov.

Izvensodna poravnava ni bila uspešna, zato naj bi se sodni proces nadaljeval že danes, a je zaradi bolezni sodnice postopek prestavljen. 

Renata Peterka Renata Bohinc Magazin Renata Bohinc: Mislila sem, da bo ljubezen dovolj, a zadaj so bili večji problemi Primož Peterka Velik projekt Šport Primož Peterka ima novo službo
Komentarjev 6
  • vegesria 07:42 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • inratjae 02:20 07.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • haysusi 21:33 06.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks