Šport > Nogomet
2648 ogledov

Tako dober, da lahko ustavi tudi koronavirus

Jan Oblak Profimedia
Jan Oblak potrdil kandidaturo za najboljšega vratarja na svetu.

Nekdo, ki v zadnjem desetletju ni spremljal nogometa, v torek in sredo pa bi si morda zaradi koronavirusa in karantene le odločil za ogled tekem lige prvakov, bi najverjetneje pomislil, da je Slovenija v tem času že osvojila enega ali dva naslova svetovnih prvakov.

Po torkovi fantastični predstavi Josipa Iličića, ki je Valenciji v dresu Atalante zabil kar štiri zadetke, je bil namreč najzaslužnejši za izpad evropskih prvakov iz Liverpoola še slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak. Ta je blestel na povratnem dvoboju in s številnimi obrambami omogočil colchonerosom, da so prišli do podaljškov, v njem pa sta Marcos Llorente in Alvaro Morata zabila tri zadetke.

Če se je nogometni svet v torek klanjal Iličiću, se je v sredo Oblaku, oba sta bila izbrana za najboljšega posameznika na zelenici. "To je udarec naravnost v drobovje. To le poudarja pomen vrhunskega vratarja. Oblak je pravzaprav poskrbel za zmago Atletica v osmini finala, Adrian pa je zakrivil naš poraz. To je težko srejeti," je bil razočaran eden izmed navijačev Liverpoola.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.