Šport > Nogomet
2033 ogledov

Takšne pohvale si je prislužil fantastični Slovenec

Epa
Nihče ni mogel prezreti predstave slovenskega zvezdnika.

Josip Iličić je v osmini finala lige prvakov s petimi zadetki na dveh tekmah potopil Valencio, štiri gole je dosegel na sinočnji tekmi na stadionu Mestalla, ki jo je Atalanta dobila z rezultatom 4:3. Slovenski reprezentant se je tako pridružil izbranemu seznamu nogometašev, ki jim je v izločilnih bojih uspelo doseči štiri zadetke na eni tekmi. Pred njim je to dvakrat dosegel Lionel Messi, po enkrat pa Mario Gomez in Robert Lewandowski, Iličić pa je edini, ki mu je to uspelo v gosteh.

Sijajna predstava Slovenca je obkrožila svet, o njej so se razpisali vsi največji športni mediji. "Valencia postala žrtev mojstrske predstave Iličića," so zapisali pri Marci. Iličićevo ime so izpostavili tudi na spletni strani AS-a, L'Equipa, prav tako tudi pri angleških medijih, ki pa so se bolj ukvarjali s prepričljivim izpadom londonskega Tottenhama. Ta je s skupnim izidom 0:4 klonil proti Leipzigu. Pri slednjem še vedno ni bilo v kadru Kevina Kampla.

Josip Iličić | Avtor: Marca Marca

Slavje nogometašev s severa Italije so pozdravili tudi na celotnem Apeninskem polotoku. "Nori Iličić za poker Atalante," so zapisali pri Corriere dello Sport, pri La Gazetti dello Sport pa so Slovenca označili za giganta.

Tudi na prostoru nekdanje skupne države so podrobneje pospremili predstavo 32-letnega slovenskega reprezentanta. Ta je postal najstarejši nogometaš s hat-trickom na tekmečevi zelenici v ligi prvakov.

"Slovenec spisal zgodovino lige prvakov - večji podvig od Messija in Lewandowskega," so Iličićev zgodovinski dan pospremili pri srbskem B92.

"Tekma življenja za Iličića, zabil je štiri gole, Atalanta za zgodovino," so v prvem članku zapisali pri 24sata.hr, v drugem pa se je naslov glasil: "Slovenski Hrvat je zrušil rekord lige prvakov in uničil netopirje."

"Iličić je potreboval le dve tekmi v izločilnih bojih lige prvakov, da je ujel Vierija in Ronaldinha, Čudežni Slovenec je v dveh tekmah zabil toliko golov kot omenjena zvezdnika v karieri," so izpostavili na Index.hr in v naslednjem članku prav tako omenili igralčeve hrvaške korenine: "Neverjetni hrvaški Slovenec napisal zgodovino lige prvakov."

 | Avtor: 24sata.hr 24sata.hr

Nogometnemu virtuozu so se na twitterju poklonili tudi nogometni navdušenci. V poplavi navdušenih čivkov smo jih izbrali le nekaj, med njimi so tudi tviti priznanih novinarjev:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.