Šport > Nogomet
2635 ogledov

Iličića proglasili za "slovenskega Hrvata", javnost odločno proti

josip iličić Epa
Slovenski nogometni reprezentant je znova pristal na naslovnicah spletnih portalov širom sveta, ogromno pozornosti pa je deležen tudi s strani hrvaških kolegov.

Josip Iličić je bil nesporno prvo ime povratnega obračuna lige prvakov med Valencio in Atalanto, saj je dosegel kar štiri zadetke in s tem ključno pripomogel k zanesljivemu napredovanju njegovega moštva.

Iličić je bil eden izmed junakov že na prvi tekmi v Milanu, kjer je prispeval zadetek za visoko zmago z izidom 4:1. 

Slavospevi Šport Takšne pohvale si je prislužil fantastični Slovenec

Atalanta je na povratnem srečanju v Španiji, kjer sta se moštvi zaradi strahu pred širitvijo koronavirusa merili pred praznimi tribunami, slavila s 4:3 in se uvrstila v četrtinale elitnega nogometnega tekmovanja (8:4).

Uspeh proti španskemu prvoligašu je zgodovinski za moštvo iz Bergama, letos debitanta v v tem tekmovanju, ki se je tako že v prvem poskusu prebilo med osem najboljših ekip na stari celini.

Za to je v največji meri zaslužen Iličić, ki je spotoma postal še najstarejši strelec hat-tricka na gostovanjih v ligi prvakov.

josip iličić Očaral svet Šport Italijani o Iličiću: "Norec in gigant!"

Iličićev izjemen dosežek je odmeval širom sveta, ogromno pozornosti pa so mu namenili tudi novinarji naše južne sosede, ki so znova poudarjali, da ima napadalec Atalante hrvaške korenine.

"Slovenski Hrvat zrušil rekord lige prvakov in uničil "netopirje"," so zapisali na spletnem portalu 24sata.hr.

To je že drugi tovrstni primer v manj kot mesecu dni, po prvi tekmi z Valencio so namreč na hrvaškem portalu Index.hr zapisali: "Hrvaški Slovenec je heroj senzacije lige prvakov: luzer je postal Profesor."

josip iličić Jojo = Profesor! Šport Hrvati si lastijo Iličića! Slovenec z norim zadetkom obnorel svet

Slovenski reprezentant je nedavno odgovoril, ali je Slovenec ali Hrvat. Več si lahko preberete TUKAJ.

Medtem ko hrvaški novinarji vztrajajo pri tem, da je Iličić toliko njihov kot naš, pa velik del hrvaške javnosti nad njihovim početjem ni tako navdušen. Med komentarji na novico o "slovenskemu Hrvatu" je namreč moč zaznati precej negodovanja.

"Slovenski Hrvat, haha! Ali bomo zdaj tako kot Srbi analizirali kri vsakomur, ki je uspešen?" je zapisal eden od spletnih komentatorjev.

"Slovenski Hrvat? To je na nivoju srbskega portala," je dodal drugi.

"Slovenec in ne slovenski Hrvat! Ali smo tako obupani, da mora imeti vsak uspešen športnik hrvaške korenine?" je zapisal tretji.

"Če je sam izjavil, da se počuti kot Slovenec, potem je Slovenec in pika. Kakšen Hrvat neki," se je jezil četrti.

 | Avtor:

 

Komentarjev 1
  • sam50 18:54 11.marec 2020.

    Najzaslužnejši za njegove uspehe so nedvomno Hrčki,kateri v njem niso videli nikakršnega potencijala in je priložnost našel v Sloveniji,kjer je lahko uresničil svoje sanje in je zato hvaležen,kakor je sam izjavil,predvsem Slovencem in se tako tudi počuti...

Sorodne novice