Šport > Nogomet
6640 ogledov

Konec je, Zlatko Zahović odhaja!

Zlatko Zahović Profimedia
Slabi rezultati so zamajali vijoličasto barko.

Slovenski športni časnik Ekipa SN poroča, da se bo po več kot desetletju na čelu Maribora z mesta športnega direktorja poslovil Zlatko Zahovič. Ta naj bi vodstvu kluba sam predlagal razhod.

Kot poroča športni časnik v današnji izdaji, poti nazaj ni več. Do dokončnega odhoda človeka, ki je od leta 2007 oblikoval nogometno strategijo kluba, se morajo strani le dogovoriti o podrobnostih glede razhoda, med katerimi je tudi odpravnina.

O odhodu 49-letnega Zahoviča iz Maribora danes piše tudi nogometni portal Nogomania, ki poroča, da je v sredo zasedal upravni odbor mariborskega kluba in odločal tudi o Zahovičevi usodi. Uradnega odziva iz kluba, ki trenutno zaseda četrto mesto v Prvi ligi TS, sicer zaenkrat še ni.

Zlatko Zahović Oglasil se je Šport Zahović spregovoril o Milaniču, brez komentarja na Viole

Zlatko Zahović | Avtor: Profimedia Profimedia

Odhod Zahovića z mesta športnega direktorja bi sledil odstopu glavnega trenerja Darka Milaniča, ki je svoj odstop ponudil po sobotnem porazu Maribora proti Bravu. Klub je v nadaljevanju sporočil, da moštvo do nadaljnjega vodi Saša Gajser, donedavni Milaničev pomočnik.

Oliver Bogatinov NK Aluminij Šport Bogatinov bo Gajserjev pomočnik v Mariboru

Zahovič, za mnoge najboljši slovenski nogometaš od samostojnosti dalje, je igralsko kariero sklenil 2005, dve leti kasneje pa je postal športni direktor Maribora. V tej vlogi se je večkrat izkazal s prestopnimi uspehi, klub pa je v tem času osvojil osem naslovov državnega prvaka, dvakrat prišel v glavni del Lige prvakov in trikrat zaigral v Ligi Evropa.

Komentarjev 34
  • mercedesb 15:08 12.marec 2020.

    Smrk dmrk,ko ec sveta!

  • leonardo 13:17 12.marec 2020.

    Hm težka bo, srka bo težko pri teh letih dobil dostojno službo!

  • karmelita 10:33 12.marec 2020.

    Hahaha! Toliko kot je on pozitivnega naredu za NK Maribor in za slovenski nogomet nobeden ni in še dolgo nobeden ne bo!! Svaka čast!

Sorodne novice