Šport > Nogomet
103 ogledov

NZS do preklica podaljšala prekinitev

Stadion ob jezeru, Velenje Profimedia
Odbor Nogometne zveze Slovenije za nujne zadeve je na seji sprejel sklep, da se zaradi pandemije novega koronavirusa prekinitev tekmovanj pod okriljem NZS podaljša do preklica.

Nogometna zveza Slovenije je 12. marca prekinila tekmovanja do konca tega meseca. Nadaljevanja tekmovanj pri NZS zdaj ne pričakujejo pred začetkom maja.

"Odločitev je bila sprejeta zaradi nezmožnosti nadaljevanja tekmovanj v trenutnih razmerah, kakor tudi zaradi zagotavljanja varnosti in zdravja vseh nogometnih deležnikov. V danih razmerah je nemogoče trditi, da se bodo tekmovanja nadaljevala v mesecu aprilu, še posebej glede na to, da klubi pred nadaljevanjem tekmovanj potrebujejo ustrezen čas za pripravo," so pri NZS zapisali v sporočilu za javnost.

Kot pravijo pri NZS, zveza aktivno spremlja razmere glede epidemije koronavirusa in dosledno upošteva ukrepe državnih organov in navodila glede omejevanja širjenja bolezni.

Dušan Kosič Trener: Šport "Nogomet zdaj ni pomemben, Messi in Ronaldo tega ne bosta rešila"

"Tekmovanja v organizaciji NZS se bodo tako nadaljevala po odločitvi državnih organov o prenehanju izrednih ukrepov, ki se nanašajo na prepoved in omejitve javnih prireditev ter ustreznih priporočil medicinske stroke," pišejo pri krovni nogometni zvezi.

"V trenutni situaciji, ko je nemogoče napovedati konec epidemije, je najpomembnejša skrb NZS in klubov zdravje nogometašev. S podaljšanjem prekinitve bodo klubi lažje planirali svoje aktivnosti. Zdaj je najpomembnejše, da ostanemo doma in naredimo tisto, kar lahko, da skupaj premagamo epidemijo," je ob tem povedal predsednik NZS Radenko Mijatović.

stadion Fazanerija | Avtor: Profimedia Profimedia

Dodajajo, da je Evropska nogometna zveza (Uefa) vsem nacionalnim nogometnim zvezam s preložitvijo evropskega prvenstva z leta 2020 na leto 2021 omogočila možnost podaljšanja domače tekmovalne do konca junija 2020. Posledično strokovne službe NZS ustrezno pripravljajo rezervne scenarije glede nadaljevanja tekmovanj. "V vsakem primeru pa ne gre pričakovati, da se bodo tekmovanja pod okriljem NZS pričela pred 2. in 3. majem oziroma 9. in 10. majem."

Ob tem so zaradi te virusne krize podaljšali tudi licenčne roke: za Uefina tekmovanja, 1. SNL in 1. SŽNL se podaljšajo z 31. marca na 30. april, za 2. in 3. SNL pa s 15. aprila na 15. maj.

nogomet Slovenija - Poljska Dopisna seja IO NZS Šport Nov direktor reprezentance: "Vsi smo glasovali za Mirana"

Predpisani roki postopkov za izvedbo licenciranja se izjemoma ustrezno prilagodijo tako, da se postopki na prvi in drugi stopnji za Uefina tekmovanja, 1. SNL in 1. SŽNL izvedejo v obdobju od 31. marca do 29. maja ter za 2. SNL in 3. SNL med 15. aprilom in 20. junijem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.