Šport > Nogomet
11559 ogledov

Nizozemsko sodišče podelilo novo zaušnico Čeferinu

aleksander čeferin Epa
Nizozemsko sodišče potrdilo odločitev domače nogometne zveze.

Nizozemsko sodišče je v četrtek potrdilo odločitev nizozemske nogometne zveze (KNVBA), ki je zaradi pandemije novega koronavirusa 24. aprila prekinila elitno domačo ligaško tekmovanje v sezoni 2019/20. Tedaj je KNVBA sprejela odločitev, da v tej sezoni ne bo prvaka in da nobena ekipa ne bo nazadovala v nižjo raven tekmovanja.

S tem se je KNVBA postavila po robu tudi prvemu človeku Uefe, Slovencu Aleksandru Čeferinu, ki je od vseh zvez zahteval, da naj poizkušajo odigrati prvenstvo do konca, nizozemsko sodišče pa se je zdaj postavilo na stran svoje nogometne zveze, saj v njeni odločitvi ne vidi ničesar spornega.

Jean-Michel Aulas Liga prvakov Šport Uefa postavila na laž predsednika evropskega velikana

Nizozemskem zgledu je nato sledilo še nekaj nogometnih lig, med katerimi je zagotovo najodmevnejše francosko državno prvenstvo.

Vodilna kluba v nizozemski drugi ligi Cambuur in De Graafschap po tej odločitvi tako ne moreta napredovati v elitno domačo ligaško tekmovanje, zato sta se pritožila na odločitev, a je nizozemsko sodišče zavrnilo njuno pritožbo, saj meni, da ima KNVBA pravico sprejemati tovrstne odločitve.

aleksander čeferin Po Evropi vre Šport Lige se upirajo Čeferinu, klubi besni: "Največji škandal v zgodovini!"

Do prekinitve nizozemskega nogometnega prvenstva je bil v najboljšem položaju Ajax. Drugouvrščeni AZ Alkmaar je resda zbral enako število točk kot slovita zasedba iz Amsterdama, a je imela slabšo razliko v golih.

Obe omenjeni ekipi bosta v prihodnji sezoni nastopali v ligi prvakov, v evropskem pokalu pa Feyenoord, PSV Eindhoven in Willem II.

 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 12:37 04.junij 2020.

    Nizozemska lahko dela na svojem ozemlju , kar je je volja ! Ravno tako Čeferin odloča v UEFI kar hoče ! Nizozemska odločitev ne zavezuje UEFO , da MORA uvrstiTti v svoje tekmovanje katerikoli klub iz NL ! Oni s ...prikaži več Čeferinom nimajo nič ! Čeferin pa ima z njimi ! Razlike drastične ! In ne serite o klofutah !

  • AnGus 11:38 26.maj 2020.

    KATASTROFA! Nizozemsko sodišče se je spravilo na Čeferina. Sedaj so na istem nivoju kot JJ. Sramota brez primere. Saj to je nepredstavljivo, le kako si upajo misliti s svojo glavo?! O tempora, o mores!

Sorodne novice