Šport > Nogomet
1211 ogledov

Francoski velikan bo tožil ligo zaradi odločitve, da se upre Čeferinu

Olympique Lyonnais Profimedia
V Lyonu napovedali, da bodo odločitev o koncu sezone izpodbijali na sodišču.

Predsednik francoskega nogometnega prvoligaša iz Lyona, Olympique Lyonnais, francoski poslovnež Jean-Michel Aulas, je napovedal, da bo klub odločitev o koncu sezone izpodbijal na sodišču, če bodo v prihodnji sezoni ostali brez nastopa v evropski ligi, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Ajax AZ Alkmaar Veliko nezadovoljnih Šport Uefa in Nizozemci na različnih bregovih: "Največja sramota!"

Francoska nogometna zveza in vodstvo ligaških tekmovanj LFP sta v četrtek potrdila predčasen konec prvenstva v prvi in drugi francoski nogometni ligi zaradi pandemije novega koronavirusa. Za prvaka je bil okronan pariški PSG.

Odločitev vodstva je zelo sporna, saj vrh Uefe, kateri predseduje Slovenec Aleksander Čeferin, pritiska na nogometne zveze, da poizkusijo domača nogometna prvenstva odigrati do konca, pa čeprav bi se vse skupaj zavleklo v poletne mesece. Francoska liga je tako do zdaj najmočnejša liga, ki se je uprla Slovenčevim zahtevam.

aleksander čeferin | Avtor: Epa Epa

Sedemkratni prvak Lyon je predčasno končano prvenstvo sklenil na sedmem mestu, zunaj mest, ki omogočajo igranje v evropskem tekmovanju.

Še vedno ostaja možnost, da bi izpeljali finale ligaškega pokala z Lyonom, ki bi se soočil s Paris Saint-Germainom, zmaga pa bi ponujala kvalifikacije za evropsko ligo.

"Lyon si pridržuje možnost, da se poskuša pritožiti zoper to odločbo in zahteva odškodnino in obresti," je klub povedal v izjavi.

"To za nas pomeni pomembno finančno škodo. Izgube za klub bodo lahko znašale tudi več milijonov evrov," je dejal predsednik kluba v izjavi za AFP in časnik Le Progres. Lyon je prvič po 20 letih ostal brez evropskih tekmovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice