Šport > Nogomet
60 ogledov

"Tekme bi imele veliko pozitivnih posledic"

Nike Merlin EPL poletna žoga
Tudi, če ne bo gledalcev.

Ugledni avstrijski psihiater in psihoterapevt Reinhard Haller je podprl predlog, da se nogometne tekme nadaljujejo brez gledalcev, češ da bi bilo to zelo dobro za zdravje igralcev in moralo navijačev med pandemijo koronavirusa.

Haller je v četrtek v intervjuju za Frankfurter Allgemeine Zeitung dejal, da mu ni všeč izraz "tekme duhov", ki ga uporabljajo v nemško govorečih deželah. "Kdo so duhovi? Nogometaši, neobstoječi gledalci ali nekaj kar lebdi nad praznim stadionom," se je vprašal avstrijski psihiater.

Glede na trenutne okoliščine je možnost tekem pred praznimi tribunami dobra. "Seveda bi bilo bolje, če bi nogometnim tekmam dodali še ta moment psihologije množic, torej polnih stadionov. Toda glede na čustvene potrebe lahko celo igra brez gledalcev naredi veliko," je prepričan Haller.

Oseminšestdesetletni psihiater in svetovalec je pojasnil, da se je med pandemijo koronavirusa pri ljudeh nakopičila visoka stopnja agresije in frustracije. Zato bi bile po njegovem mnenju "tekme duhov" zdrav način za igralce in navijače, da porabijo nakopičeno energijo in izrazijo svoja čustva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice