Šport > Nogomet
800 ogledov

Uefa postavila na laž predsednika evropskega velikana

Jean-Michel Aulas Epa Jean-Michel Aulas.
Okrog nadaljevanja elitnega celinskega nogometnega tekmovanja je še precej nejasnosti.

Jean-Michel Aulas, predsednik Lyona, je potrdil, da je klub od Evropske nogometne zveze (Uefa) dobil sporočilo, v katerem so napovedali, da bo njegov klub povratno tekmo nogometne Lige prvakov proti Juventusu v Torinu odigral 7. avgusta. Francoz se s tem ne strinja in je že napovedal pritožbo, poroča španski dnevnik As. 

aleksander čeferin Dobre novice Šport Čeferin navdušeno: "To je velik in pozitiven korak"

"Če pritožbe ne bode uspešne, Lyon in Paris Saint-Germain tvegata, da bosta v Ligi doživela pravi polom. Igrala bosta namreč proti ekipama, ki bosta za razliko od njiju precej bolje pripravljeni," je dejal predsednik kluba, ki je na prvi tekmi osmine finala Juventus premagal z 1:0. PSG se je v četrtfinale že uvrstil.

Uefa se je na poročanje Asa že odzvala. Kot piše nemška tiskovna agencija dpa, trditve o 7. avgustu ne držijo. "Nič ni bilo odločeno, sploh nič," agencija navaja Uefinega predstavnika za stike z javnostmi. Dodajajo, da obstajajo različni možni datumi za tekme, a ni še nič določenega.

Nogomet EURO2020 SLO-AUT Fifa Šport Zaradi koronavirusa velika sprememba nogometnih pravil

Francosko Ligue 1 so sicer že zaključili, v državi pa do septembra niso dovoljeni profesionalni športi, kar pomeni, da francoski ekipi pred tekmami Lige prvakov ne bi igrali nobene tekme, medtem ko druge glavne lige v Evropi načeloma načrtujejo zaključek sezone.

V osmini finala lige se morajo odigrati še povratne tekme Juventus - Lyon, Manchester City - Real Madrid, Bayern - Chelsea in Barcelona - Napoli. Atalanta, RB Leipzig, Atlético Madrid in PSG so že napredovali v četrtfinale.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice