Šport > Nogomet
1534 ogledov

Uefa po treh letih priznala, da je sodnik uničil PSG ter pomagal Barceloni

Barcelona : PSG Profimedia
Nemški sodnik je s svojimi napakami odločilno vplival na razplet osmine finala Lige prvakov.

Po več kot treh letih Parižane še vedno preganjajo nočne more, kako je njihovim nogometašem uspelo zapraviti vodstvo 4:0 s prve tekme proti Barceloni ter se s porazom 6:1 posloviti od četrtfinala najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Barcelona je sicer odigrala naravnost fantastično končnico tekme, ko je zabila kar tri gole v zadnjih minutah tekme, a je njena epska zmaga vseeno ostala v senci številnih smešnih odločitev glavnega sodnika tekme Deniza Aytekina, ki je po mnenju Parižanov ter večjega dela nevtralnih navijačev potisnil Barcelono v naslednji krog.

Barcelona : PSG | Avtor: Profimedia Profimedia

Kljub temu da se je legendarna tekma odigrala že 8. marca leta 2017, pa je Disciplinski komite Uefe šele v zadnjih dneh, po več kot treh letih, sprejel odločitev, da sojenje ni bilo na nivoju ter da bodo za Aytekina v prihodnosti sledile sankcije. Razmišljalo naj bi se celo o ukinitvi Aytekinove licence za tekme na takšnem nivoju. 

PSG se je že leta 2017 takoj po tekmi sicer pritožil zaradi vseh spornih odločitev Aytekina, toda Disciplinski komite je potreboval kar tri leta, da je odločil o pritožbi pariškega kluba. Seveda odločitev tri leta po incidentu ne more spremeniti ničesar, oziroma tudi če bo Aytekin kaznovan, si PSG s tem ne more več nič pomagati. Zakaj je Uefa potrebovala kat tri leta za odločitev, ostaja nejasno...

Barcelona je leta 2017 nato izpadla že takoj v naslednjem krogu, ko jo je izločil kasnejši finalist Juventus, ki pa je na koncu moral priznati premoč Barcinemu velikemu tekmecu, Real Madridu.

To sicer ni bila edina sumljiva epska vrnitev v zgodovini Barcelone, saj ji je nekaj podobnega uspelo že leta 2009 v Londonu, ko ji je s pomočjo norveška sodnika Toma Henninga Ovreboja uspelo izločiti Chelsea, po tekmi, ki so jo mnogi poimenovali za "največjo krajo v zgodovini nogometa", rodil pa se je tudi mit o "Uefaloni".

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice