Šport > Nogomet
122554 ogledov

Janša z vso silo po Čeferinu: "Pohlepno, neodgovorno, kriminalno!"

Čeferin vs Janša Epa
Prvi človek Uefe je očitno stopil na žulj slovenskemu premierju, ki mu je vrnil z vso silo.

Predsednik Uefe Slovenec Aleksander Čeferin je hudo zbodel našega predsednika vlade Janeza Janšo, ko je obsodil način, kako vlada obvešča svoje državljane v času pandemije koronavirusa.

Čeferin je v nedavnem intervjuju spregovoril o situaciji v Španiji ter Italiji, spregovoril je o možnostih za nadaljevanje nogometne sezone, nenazadnje pa se je dotaknil tudi atmosfere v Sloveniji, kjer ga je močno zmotilo delovanje naše vlade. Še posebej je bil kritičen do načina obveščanja javnosti, ki naj bi ustvarjal zaskrbljenost ter paniko med ljudmi.

"Od vsakega voditelja države, od vsakega ministra, od vsakega govorca bi pričakoval, da bo nastopal drugače. Moral bi povedati, da je situacija resna, hkrati pa dati ljudem optimizem, upanje. Ne moremo ljudem vsak dan govoriti 'veselite se še danes, jutri bo hujše'. Tega ne moremo početi, tega ne smemo početi, ljudem se bo zmešalo. In ni prav, da tako govorimo, kajti te epidemije in tega stanja bo konec. In to ju bo konec kmalu! Opazujem Slovence, opazujem državljane te države, imam informacije: zelo dobro spoštujemo vse ukrepe."

aleksander čeferin | Avtor: Epa Epa

"Prav je, da čutimo neki strah do nastalega položaja in da sledimo ukrepom. Toda za božjo voljo, a se resnično ne da ljudem podariti enega nasmeška, ene tople besede, pozitivnega pristopa. Zakaj ne moremo ljudem reči, da so dobri, da naj zdržijo še malo, da bodo s tem pomagali zdravju in ekonomiji. Zadeva se mora čim prej končati, drugače se bo gospodarstvo povsem sesulo in ljudem je treba lepo, pozitivno povedati, kako naj skupaj pridemo do tega cilja. To res pogrešam. Ne morem več gledati te vsakodnevne črnogledosti v javnih nastopih vodilnih, ne morem več gledati te apokaliptičnosti. Res mi ni všeč," je v intervjuju za Ekipo24 izjavil Čeferin, s čimer je apeliral na vlado, ki jo vodi Janez Janša.

aleksander čeferin Čuden način Šport Čeferin udaril po Fifi: "Nihče ne ve, kam gre denar!"

Seveda ni dolgo trajalo, da je predsednik Uefe dobil odgovor s strani slovenskega mandatarja, ki je s hudimi obtožbami napadel Čeferina ter mu očital pohlep.

Janša je izpostavil tekmo Lige prvakov med Atalanto in Valencio, ki je seveda bila organizirana s strani Uefe, prav ta tekma pa je bila s strani mnogih ocenjena kot biološka bomba, ki je bila glavni krivec za tako hitro ter agresivno širjenje koronavirusa. Janša je dejstvo, da tekma ni bila odpovedana pospremil z besedami:

Janez Janša | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"To je bila neodgovorna ter kriminalna poteza. Še več, kot to! To je bilo širjenje nevarnosti, ki ni obšla niti Slovenije!" je Janša odgovoril Čeferinu. Ker je bila tekma pod okriljem Uefe, je za Janšo edini krivec njegov rojak, ki stoji na čelu omenjene organizacije.

"Preko nogometnih tekem ter koncertov v Italiji in Španiji se je začel virus nezadržno širiti preko cele Evrope. Desettisoči so že umrli in še naprej umirajo. Nekateri koncerti in nogometne tekme niso bile odpovedani zgolj zaradi pohlepa in želje po denarju. To se je dogajalo celo po opozorilih Svetovne zdravstvene organizacije, ki je takrat že razglasila pandemijo!" je bil do Čeferina neposreden Janša.

Komentarjev 130
  • saegnosbird 00:04 14.april 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • astibo8020 19:36 12.april 2020.

    Dej ne serite više s to tekmo. Pod okriljem UEFE je bla tisti dan sam 1 tekma, tekem v vseh drugih državah je blo pa nekaj 10, tiste tekme pa lahko odpovejo samo nacionalne zveze in ne UEFA. To je ...prikaži več ravno tko, kot če bi kdo rekel , da je Jajo prinesu virus v Slovenijo, k se je ravno tedaj smučalv tujini , ampak nikol se ne ve.

  • fasader56 13:31 12.april 2020.

    Torej je po tem ključu tudi predsednik vlade kriv za vse pizdarije v svoji državi..........