Šport > Nogomet
495 ogledov

Čeferin z vso silo nad belgijski nogomet, opozoril tudi druge lige

aleksander čeferin Epa
Čeferin belgijskemu nogometu zagrozil s sankcijami zaradi predčasno končane sezone.

Predsednik Evropske nogometne zveze Slovenec Aleksander Čeferin je belgijskemu nogometu zagrozil s sankcijami, ker namerava predčasno končati svojo nogometno sezono sredi pandemije koronavirusa, je danes poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Vodstvo belgijske nogometne lige se je odločilo, da bo predlagalo, da aktualno sezono zaradi pandemije novega koronavirusa končajo predčasno in da se upošteva trenutni vrstni red na prvenstveni lestvici.

Club Brugge | Avtor: Profimedia Profimedia

Odločitev bodo predvidoma uradno potrdili na skupščini 15. aprila. To pomeni, da bo naslov belgijskega prvaka, če bo obveljal predlog direktorjev lige, osvojil Brugge, ki ima po 29 krogih 15 točk prednosti pred Gentom.

Predstavniki lige so prepričani, da je zelo malo verjetno, da bi lahko igrali tekme pred 30. junijem. Belgijska bi tako postala prva evropska liga s takšno odločitvijo, ki je posledica pandemije novega koronavirusa. Ta že dlje časa onemogoča igranje tekem.

Dino Hotić | Avtor: Profimedia Profimedia

Brugge je na 29 tekmah zbral 70 točk, Gent 55, sledijo pa Charleroi, Antwerpen in Standard Liege. Cercle Brugge Dina Hotića, nekdanjega nogometaša Maribora in mlajših slovenskih reprezentančnih selekcij, zdaj pa reprezentanta BiH, je 14. med 16 ekipami.

Takšnih namer pa ne podpira krovna federacija za nogomet na stari celini. Predsednik Uefe Čeferin je ligam, katere bi se odločile za predčasen konec sezone, zagrozil s sankcijami.

aleksander čeferin | Avtor: Epa Epa

"Mislim, da to ni prava poteza. Solidarnost ni enosmerna ulica. Ne morete zaprositi za pomoč in se nato odločiti po svoje, kaj vam najbolj ustreza," je dejal Čeferin v pogovoru za nemško televizijo ZDF.

"In moram reči: Belgijci in tisti, ki morda zdaj razmišljajo (enako), tvegajo sodelovanje v evropskem tekmovanju prihodnje leto," je napovedal Čeferin.

Večina evropskih lig je suspendirana vsaj do konca aprila. Dokler obstaja možnost, da bi lahko tekme odigrali za zaprtimi vrati za televizijske prenose, bo Uefa vztrajala, da se prekinjene lige odigrajo do konca. Prav zaradi ligaških tekmovanj in možnosti, da bi ta zavlekli tudi v poletne mesece, se je Uefa tudi brez večjih pomislekov odločila za enoletno preložitev evropskega nogometnega prvenstva.

aleksander čeferin | Avtor: Epa Epa

"Nogomet absolutno ni enaka stvar brez navijačev kot nogomet z navijači. A vsekakor je bolje igrati nogomet brez navijačev in ga imeti na televiziji, kot pa da nimamo ničesar," je dejal Čeferin.

"To si ljudje želijo, kar jim vrača pozitivno energijo, ko so doma. Verjetno bodo tekme na sporedu julija ali avgusta, nikakor pa se ne zavzemam za to, da bi prekinjene lige nadaljevali septembra ali oktobra," je še dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.