Šport
1970 ogledov

Čeferin dopušča tudi najbolj radikalno možnost

aleksander čeferin Epa
Evropska nogometna zveza ima pripravljenih več različnih načrtov za reševanje letošnje sezone.

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin je v pogovoru za italijanski časnik La Repubblica dejal, da Uefa intenzivno preučuje vse možnosti za nadaljevanje tekmovanja, v primeru nadaljnje širitve pandemije novega koronavirusa pa ne izključuje niti konca nogometne sezone 2019/20.

"Sezona se lahko reši, če se tekme pričnejo sredi maja ali junija, pogojno tudi konec junija. V primeru kasnejšega termina bi bila sezona izgubljena," je za omenjeni italijanski časnik dejal Slovenec na čelu evropske nogometne družine in dodal, da ima Uefa pripravljene "načrte A, B in C", ki jih bo uporabila glede na okoliščine.

Čeferin je dejal, da dnevno potekajo pogovori s predstavniki vseh nacionalnih zvez in predstavniki klubov na stari celini. Nobena končna odločitev še ni sprejeta, ob tem pa je še dodal, da ni zagovornik, da bi se velike nogometne tekme igrale pred praznimi tribunami.

V času pandemije novega koronavirusa trenutno le v Belorusiji igrajo nogomet, v drugih državah so nogometna tekmovanja prekinjena.

Komentarjev 2
  • rahisca 20:06 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • crosalad 15:09 28.marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks