Šport > Nogomet
1111 ogledov

Belgijci popustili pod Čeferinovim pritiskom

Mehdi Bayat Profimedia Mehdi Bayat, predsednik Belgijske nogometne zveze.
Po enostranski napovedi Belgijcev in ostrem odgovoru šefa Uefe so stekli pogovori.

Belgijska nogometna zveza (URBSFA) je objavila, da se pogovarja z Evropsko nogometno zvezo (Uefa), da bi našli konstruktivno rešitev po najavi belgijske strani, da namerava predčasno končati sezono, čemur Uefa nasprotuje. Belgijko nogometno prvenstvo bi bilo prvo na stari celini, ki bi se v krizi novega korovavirusa končalo predčasno.

aleksander čeferin Čuden način Šport Čeferin udaril po Fifi: "Nihče ne ve, kam gre denar!"

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je 2. aprila dejal, da obstaja možnost, da "tisti, ki se bodo samovoljno odločili zaključiti sezono, ne bodo igrali v evropskih tekmovanjih naslednjo sezono".

Uefe intenzivno preučuje možnosti za nadaljevanje domačih ligaških tekem tudi v juniju in juliju, da bi bili prvaki znaki po tekmah na zelenici in ne za zeleno mizo.

Vodstvo belgijske nogometne lige je v četrtek predlagalo, da sezono zaradi pandemije novega koronavirusa končajo predčasno in da se upošteva trenutni vrstni red na prvenstveni lestvici, kar bodo predvidoma uradno potrdili na skupščini 15. aprila. To pomeni, da bi naslov belgijskega prvaka osvojil Club Brugge, ki ima po 29 krogih 15 točk prednosti pred Gentom.

Liverpool Atlético Anfield Biološka bomba Šport "Za številne umrle je bil ta dan usoden"

V petek je vodstvo Uefe v skupni izjavi z združenjema evropskih klubov in lig posvarilo, "da bi bilo končanje domačih tekmovanj ta čas prehitro in nepravično".

URBSFA je nato v soboto objavila sporočilo, da se njen predsednik Mehdi Bayat pogovarja s Čeferinom, da bi našli ustrezno rešitev, ki pa je niso podrobneje obrazložili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice