Šport > Nogomet
9033 ogledov

Čeferin udaril po Fifi: "Nihče ne ve, kam gre denar!"

aleksander čeferin Epa
Slovenca moti, da je Fifa najavila pomoč, a pri tem ni bila konkretna pri številkah in načinu pomoči.

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je v pogovoru za nemški ZDF kritiziral Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) oziroma njen način pomoči za posamezne zveze, klube in igralce v času koronakrize, ker med drugim ne navaja nobenih konkretnih zneskov ali načina razdelitve, poroča nemška tiskovna agencija (dpa).

"Obrazložitev Fife je bila, da bodo pomoč razdelili tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Mi pa bi se morali strinjati s tem, da bi lahko Fifa odločila, kdo bo dobil denar in koliko. To je po mojem mnenju malce čudno," je v pogovoru za nemško televizijo dejal Čeferin.

Čeferina moti, da je Fifa najavila pomoč, a pri tem ni bila konkretna pri številkah in načinu pomoči. "S tem nihče ne more nadzorovati, kam gredo vsote denarja. Pri tem bi potrebovali stroga pravila. Ne bi smeli kar dovoliti Fifi, da sama razpolaga z vsotami," je še dodal Čeferin, ki se je dotaknil tudi nekaterih drugih tem.

aleksander čeferin Brez Evrope? Šport Čeferin z vso silo nad belgijski nogomet, opozoril tudi druge lige

Vprašali so ga tudi o začetku Bundeslige, ki bi se lahko začela v začetku maja brez gledalcev, kot so sporočili v zadnjih dneh. "Vsaka pot je prava, če v ospredju stoji skrb za zdravje nogometašev," je bil kratek Čeferin, ki se je nato strinjal še glede spremembe pravil finančnega "fair-playa" na daljši rok, saj morajo biti, kot pravi, krovne zveze bolj prilagodljive do klubov, ki se zaradi krize znajdejo v težavah.

Poudaril pa je, da je v prvi vrsti pomembno, kako izpeljati nogometno sezono do konca, četudi nekatere zveze razmišljajo o predčasnem koncu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.