Šport > Nogomet
3253 ogledov

'Najvplivnejši mož' v nogometu spregovoril o Čeferinu

neymar nasser Epa
Predsednik Uefe blizu prve deseterice najpomembnejših oseb v nogometu.

Pri slovitem France Footballu so naredili lestvico 50 najvplivnejših mož v svetu nogometa. Na prvo mesto so postavili Nasserja Al-Khelaifija, predsednika nogometnega kluba Paris Saint-Germaina in prvega moža mednarodne mreže športnih kanalov BeIN Sports, ki ima v mnogih državah zakupljene pravice za televizijske prenose nogometnih lig in nekaterih ostalih športov.

Pri FF so na drugo mesto postavili zvezdnika Juventusa Cristiana Ronalda, ki mu v prvi deseterici sledijo še predsednik Fife Gianni Infantino, trener Liverpoola Jürgen Klopp, agent Jorge Mendes, predsednik Juventusa Andrea Agnelli, zvezdnik Barcelone Lionel Messi, predsednik madridskega Reala Florentino Perez, ameriška reprezentantka Megan Rapinoe in švicarsko pravosodje. Na 13. mesto je bil postavljen predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. 

Pri publikaciji so za mnenje o nogometnih vplivnežih vprašali tudi zmagovalca lestvice. Ta je izpostavil prav Slovenca. "To je zelo težko vprašanje, veliko je lastnikov, predsednikov, zastopnikov, nogometašev in tudi navijačev, ki so zdaj zelo vplivni. Verjemite mi, da je veliko oseb, ki ima 'vpliv', tako v Franciji, kot drugje po svetu, a razliko lahko naredijo le nekateri s pravimi lastnostmi. Ne želim narediti lestvice Top 5, še zlasti pa ne užaliti tistih, ki jih ne bi omenil, vendar bi izpostavil pravega vodjo kot je Aleksander Čeferin iz Uefe. V svojem mandatu je zelo vpliven, predstavlja figuro za enotnost evropskega in svetovnega nogometa, ki jo potrebujemo," je del Al-Khelaifi.

Lestvica FF:

 

Komentarjev 1
  • Avatar Branniseta
    Branniseta 01:00 21.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke -–– B︆︆r︆︆e︆︆d︆︆h︆︆o︆︆t︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

Sorodne novice