Šport > Olimpijske igre
2640 ogledov

Znan prvi finalist košarkarskega turnirja

Devin Booker Epa
Odigran je bil prvi polfinalni dvoboj.

Košarkarji ZDA so prvi finalisti olimpijskega turnirja. V polfinalu so s 97:78 (18:24, 42:45, 74:55) premagali Avstralijo. Do zmage jih je po slabšem začetku tekme pripeljala predvsem izjemna tretja četrtina, ko so preobrnili potek tekme in prišli do 19 točk prednosti.

Prvi favoriti za zlato odličje na olimpijskem turnirju so se za zmago morali vsaj za krajši čas resno potruditi in odigrati trdo tudi v obrambi. Avstralci so namreč v prvem polčasu ob nasprotnikovem slabem metu in precejšnji nezainteresiranosti v obrambi pobegnili tudi na 15 točk razlike (41:26).

Zaostanek so Američani v zaključku prvega polčasa zmanjšali, nato pa so v uvodu drugega polčasa s trdo obrambo in izjemnim učinkom v napadu hitro prišli v vodstvo. Blestel je predvsem prvi zvezdnik Američanov Kevin Durant, ki je končal tekmo s 23 točkami in devetimi skoki.

Vodstvo Američanov je do konca tretje četrtine naraslo na 19 točk. Avstralci so v drugem delu tekme bili popolnoma brez moči. Ob težavah v obrambi proti razigranim nasprotnikom jim nikakor ni stekel met z razdalje, v tretji četrtini so tako dosegli le 10 točk ob 20-odstotnem metu iz igre.

Američani pa so po metih 2/14 za tri točke v prvem polčasu v drugem zadeli sedem trojk od 15 poskusov ter v zadnji četrtini vseskozi držali varno razdaljo do nasprotnikov.

 
Komentarjev 1
  • Joseph_Smith 09:58 05.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦