Šport > Olimpijske igre
775 ogledov

Francozi o zmagovalni taktiki proti Slovencem

francija slovenija Profimedia
Francozi so se v obrambi osredotočili na Luko Dončića, a pri tem niso zanemarili ostalih igralcev Slovenije. S tem so udejanjili obrambno strategijo, ki jo je selektor Vincent Collet napovedoval že pred tekmo.

"Odlično tekmo je odločil en met. Čestitam lahko svoji ekipi, da je zdržala. Pomembno je, da nikoli nismo popustili. Dobro smo se pripravili tudi na Luko Dončića. Preučili smo njegovo igro in ga na osnovi analize prejšnjih tekme skušali potisniti na desno stran, a istočasno smo se odločili, da ne žrtvujemo vsega, ko pokrivamo njega. Vsekakor smo na njem menjali naše najboljše košarkarje, ga skušali utruditi, pa je vseeno zbral 18 podaj. Odrezati smo morali tudi ostale, predvsem Vlatka Čančarja. Moji igralci so dokazali, da so prava ekipa," je polfinalni obračun povzel selektor francoske reprezentance Vincent Collet.

aleksander sekulić Zmanjkala pika na i Šport Selektor v bran Prepeliču: "Prav on nas je pripeljal v ta položaj!" slovenija tokio Usodno Šport Slovenci so pogoreli v tem elementu igre

vincent collet | Avtor: Epa Epa

Nando de Colo, košarkar turškega Fenerbahčeja, je ob tem dodal: "To je bila ena težjih tekem, ki sem jo igral. Imeli smo veliko spoštovanje do Slovenije in odločila je moštvena igra in selektorjeva strategija, ki smo jo vsi spoštovali vseh 40 minut. Na koncu je tekmo odločila ena sama žoga. V končnici je bilo težko. Slovenija se je vrnila, v obrambi je vsak moral paziti na svojega igralca, vedeli pa smo, da Klemen lahko naredi, kar je. Tekmo na koncu ocenjujemo na tej akciji, a je ta le pokazala, kako se igralci odzovejo, ko je to najbolj potrebno in kako se borimo kot ekipa."

luka dončić Šok Šport Zakaj Dončić ni metal sam? To je odgovor luka dončić Fenomen Šport Dončić šele tretji v zgodovini s tem dosežkom
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.