Šport > Olimpijske igre
80156 ogledov

Škandal na OI: "Vedeli so, da se bo to zgodilo!"

tina šutej Profimedia
Slovenska rekorderka v skoku s palico je bila na OI blizu odličjem, a se je morala na koncu zadovoljiti s petim mestom. Tekmovanje je zaznamovala sporna odločitev organizatorjev.

"Občutki so mešani. Uvrstitev je lepa, a ni kolajna, ki sem si jo želela, pa tudi rezultat ni nič posebnega. Na 4,70 sem bila dvakrat blizu, vem, da sem sposobna te višine, toda žal mi je ni uspelo preskočiti," je po tekmi dejala Tina Šutej, ki meni, da so organizatorji povsem uničili tekmovanje.

tina šutej Blizu medalji Šport Še ena vrhunska slovenska uvrstitev na OI

Atletinje so tekmovanje namreč začele na višini 4,50 m, kar je po mnenju Slovenke preveč, še bolj neprimerna pa je bila druga višina, 4,70, na kateri je izpadlo kar 11 tekmovalk.

tina šutej | Avtor: Epa Epa
"Protesti vodij reprezentanci niso pomagali. Vse je bilo narejeno le za to, da se podelijo medalje. Vedeli so, da bodo drugo višino preskočile vsaj tri tekmovalke, za druge, tiste slabše, jim ni bilo mar. Nismo imele možnosti, da se vmešamo v ta boj," meni Šutejeva, ki ji za razliko od najboljših te višine niso ustrezale.

"Moj osebni rekord je 4,75. Da imaš že drugo višino 4,70, je prehud preskok. Devet tekmovalk je imelo letos 4,70 ali manj izid sezone, jaz sem imela 4,74. Organizatorji so si želeli, da čim prej izpademo, kar ni prav. A očitno se bo treba privaditi tudi na take preskoke, to je bila že tretja zaporedna tekma na tak način. A na olimpijskih igrah je to povsem neprimerno, štiri leta garamo, da pridemo sem opraviti en uspešen skok. Res je nesmisel," se s potezo organizatorjev ne strinja slovenska atletinja.

"To so moje najboljše olimpijske igre. Nameravam iti še v Pariz čez tri leta, tam bom spet napadala odličje," je po svojem tretjem olimpijskem nastopu napovedala Šutejeva.

 
Komentarjev 3
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 20:53 05.avgust 2021.

  OI IN evrosong, vse v imenu denarja in to tako očitno, da sili na bruhanje.

 • jakec1575 20:49 05.avgust 2021.

  Tudi oi so postale samo se denar. Poanta oi je, da eksotika tudi dobi priloznost za vec skokov.

 • Slavko Krizman 19:09 05.avgust 2021.

  jebiga...tako je,če je denar sveta vladar.....tudi na OI žal