Šport > Olimpijske igre
3910 ogledov

Devetkratni olimpijski prvak: "To je popolna blamaža!"

štafeta predaja zda Epa
Ameriški sprinterji so zaradi težav ob drugi predaji palice ostali brez finalnega nastopa v moški štafeti 4 x 100 metrov.

Ameriški sprinterji zlata v tekaški disciplini, v kateri so nekoč povsem dominirali, niso osvojili že od leta 2000. Njihovo kvalifikacijsko predstavo v Tokiu je ostro kritiziral devetkratni olimpijski prvak in eden najboljših športnikov vseh časov Carl Lewis.

"Ekipa ZDA je vse naredila narobe. Predaja je napačna, tekači so na napačnih mestih in jasno je, da nimajo pravega vodenja. To je popolna blamaža. Popolnoma nesprejemljivo je, da reprezentanca ZDA izgleda slabše kot otroci iz AAU (Amaterska atletska zveza, op. a.)," je zapisal 60-letni Lewis, dvakratni olimpijski in trikratni svetovni prvak v štafeti na 4 x 100 metrov.

štafeta predaja zda | Avtor: Epa Epa
Američani so v omenjeni disciplini doslej zbrali že 15 naslovov olimpijskih prvakov, na nov uspeh pa bodo morali počakati vsaj do leta 2024. Na velikih tekmovanjih so njihove nastope v zadnjih dveh desetletjih pogosto pokvarile napake ter tudi dopinške kazni posameznikom v štafeti.

V današnjih kvalifikacijah sicer niso izpustili palice, kot se jim je to pripetilo na igrah v Pekingu leta 2008, sta pa novi olimpijski podprvak na 100 metrov Fred Kerley in peti iz posamične tekme Ronnie Baker imela velike težave pri drugi predaji. Izgubljenega časa niso uspeli nadoknaditi, tako da je štafeta ZDA v svoji kvalifikacijski skupini osvojila šesto mesto.

S tem so izpadli iz tekmovanja, veliki favoriti za zlato v petkovem finalu pa bodo znova olimpijski prvaki iz Ria Jamajčani. Ti so tokrat brez Usaina Bolta, zato so Američani upali, da bi lahko vendarle prišli do tako želenega zlata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice