Šport > Olimpijske igre
104119 ogledov

Zakaj Dončić ni metal sam? To je odgovor

luka dončić Epa
Vesoljna Slovenija je v zadnjih sekundah pričakovala odločilni met Luke Dončića, a je ta čast pripadla Klemnu Prepeliču.

Luka Dončić je vajen tega, da v najbolj napetih trenutkih prevzame breme na svoja pleča, tokrat pa je moral odgovornost v odločilnem napadu polfinalne tekme s Francijo prepustiti Klemnu Prepeliču.

batum prepelič Infarkten zaključek Šport To je trenutek, ko so ugasnile sanje o olimpijskem zlatu

Dončić je vodil zadnji napad Slovenije ob zaostanku z 89:90, a so Francozi nemudoma podvojili obrambo, zato je moral žogo oddati soigralcu. Eden od košarkarjev, ki je sodeloval pri podvajanju, je bil Nicolas Batum, ki pa mu je ostalo dovolj časa, da je Prepeliča ujel in ga pod košem blokiral.

Francija si je s tem priigrala finalni obračun z ZDA, Slovenija pa se bo v tekmi za bron pomerila z Avstralijo.

luka dončić Fenomen Šport Dončić šele tretji v zgodovini s tem dosežkom

"Lahko rečem samo to, da sem res ponosen na to ekipo. Dali smo 100 odstotkov. Dva meseca smo trdo delali, da bi bili v tem položaju. Mislim, da smo marsikoga presenetili. Ponosen sem na fante. Čaka nas še ena tekma in ne bomo se predali," je napovedal Dončić, nato pa se je dotaknil še zadnjega napada na srečanju.

"Batum je prišel pomagati, zato sem moral podati. Klemen je bil prost. To je bil dober prodor pod obroč, a je Batum izjemno blokiral. Težko je vedno sprejeti pametno odločitev, vendar jih kljub temu sprejemam. Mislim, da je bila to prava poteza," je dodal slovenski as.

slovenija tokio Usodno Šport Slovenci so pogoreli v tem elementu igre

Mož odločitve Batum je razplet komentiral takole: "Moral sem odigrati takšno potezo. Dvakrat sem že igral na olimpijskih igrah in se dvakrat opekel. Celo življenje sem sanjal o tem, da bom igral v finalu. Olimpijske igre sem odkril leta 1996. Gledal sem tekme sanjskega moštva, nato sem začel spremljati tudi ligo NBA. Sanjal sem o takšni tekmi. V napadu nisem imel najboljšega dne, zato sem moral odigrati dobro v obrambi, če sem želel ekipo popeljati v finale. Uspelo mi je."

luka dončić Prizor, ki odmeva Šport Noro, kaj je francoski junak po tekmi storil Dončiću

batum | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 10
  • Donald_Williams 10:05 07.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • malarin 22:11 05.avgust 2021.

    Nič ne de, zame ste junaki vsi, naslednjo rundo boste še boljši ! ! ! GOSPODIČ LUKA IMA 22 LET. zaradi njega je svet spoznal našo SLOVENIJO ! !¨! IZK0ORISTIMO TO PRILOŽNOST ! ! ! ( GOSPODARSTVO, ŠPORT, ITD. Tudi ...prikaži večRT, ITD. Tudi jaz imam rad našo SLOVENIJO ! ! ! SLOVENIJA ZBUDI SE ! ! ! G. LUKA, HVALA TI ! ! !

  • Janez_53 20:36 05.avgust 2021.

    Če bi Dončić pokazal malce več svoje superiornosti, bi brez težav zmagali. In če ne bi brezglavo silili z meti na trojko, bi ravno tako dobili tekmo.