Šport > Košarka
99476 ogledov

Luka do astronomske pogodbe, soigralca zahtevata, da jima poplača dolgove

Luka Dončić in JJ Redick Profimedia
Ob podpisu zgodovinsko visoke pogodbe sta se oglasila tudi dva Dončićeva soigralca.

Luka Dončič je ustvaril zgodovino. Je namreč prvi košarkar, ki mu je uspelo podpisati najvišje možno podaljšanje svoje prve "rookie" pogodbe v ligi NBA ("rookie supermax extension").

Dončiću je to uspelo, potem ko je bil v prvih treh sezonah kar dvakrat uvrščen v prvo peterko lige, kar je bil pogoj za podpis takšne pogodbe, ki mu bo prinesla 207 milijonov dolarjev, ali okoli 176 milijonov evrov.

Luka Dončić Konec dvomov Šport Luka Dončić podpisal zgodovinsko maksimalno pogodbo

Luka bo sicer naslednjo sezono odigral še po svoji prvotni pogodbi, tako da mu bodo Mavericks izplačali dobrih 10 milijonov dolarjev, naslednje leto pa stopi v veljavo prej omenjena rekordna petletna pogodba, za katero dežujejo čestitke z vseh strani, dva njegova soigralca pa sta izrabila priložnost, da se z Luko tudi dobro pošalita.

Dončić je namreč v intervjuju po podpisu pogodbe pojasnil, da zaenkrat še ne ve, kaj bo z vsem tem denarjem: "Res gre za veliko vsoto denarja. Nisem še razmišljal, kako jo bom porabil, ali s čim se bom nagradil. Najprej moram dojeti, da je vse res,"

Sta mu pa zato takoj na pomoč z idejo priskočila njegova soigralca J. J. Redick in Jalen Brunson, ki sta od Dončića zahtevala, da zdaj končno poplača vse dolgove, ki jih ima pri njiju zaradi kartanja.

Redick, kateremu je ravnokar potekla 13 milijonov vredna pogodba z Dallasom, je namreč ob Dončićevem podpisu rekordne pogodbe takoj zapisal, da mu še vedno dolguje 1700 dolarjev ter da je čas, da vse skupaj izplača.

V zgodbo pa se je vmešal tudi Brunson, ki je dodal, da lahko tudi njemu Luka zdaj nakaže tistih 1500 dolarjev, ki mu jih še dolguje. Mladi Dončićev soigralec namreč lahko le sanja zneske, ki jih bo prejel Dončić, saj ga za Dallas veže še enoletna pogodba vredna 1,8 milijona dolarjev.

Komentarjev 6
  • dd 11:59 11.avgust 2021.

    Upam, da bo tudi kaj daroval v dobrodelne namene, in za ljudi, ki bi uspeli, če bi imeli začetna denarna sredstva.

  • lucrecia_vesna 18:57 10.avgust 2021.

    Za začetek si oskrbi streho nad glavo in mogoče kakšen posel, ki ti bo prinašal dobiček. Ker neves koliko časa boš v košarki in za vsak slučaj če pride do kakšne nesreče nehote v športu se nikoli ne ve.

Sorodne novice