Šport > Košarka
16831 ogledov

Luka Dončić podpisal zgodovinsko maksimalno pogodbo

luka dončić Profimedia
Slovenski zvezdnik je franšizi Dallas Mavericks obljubil dolgotrajno zvestobo.

Dvaindvajsetletni Luka Dončić je z Dallas Mavericks podpisal petletno pogodbo v višini 207 milijonov ameriških dolarjev (176 milijonov evrov). Postal je prvi NBA novinec v zgodovini z maksimalnim podaljšanjem pogodbe.

Prva poročila o podpisu so se pojavila onstran luže, na Twitterju je formalno sklenitev sodelovanja razkril "dežurni insajder" mreže ESPN Adrian Wojnarowski. Kot vir je navedel Dončićevega agenta Billa Duffyja.

Dončić je bil prvi novinec, ki je bil upravičen do "supermax" podaljšanja, saj je bil v svoji triletni NBA karieri že dvakrat izbran v najboljšo peterko lige.

V ponedeljek je v Slovenijo pripotovala delegacija Dallas Mavericks z lastnikom Markom Cubanom na čelu. Spremljali so ga glavni trener Jason Kidd, nekdanji zvezdnik Dirk Nowitzki in še nekateri vidni člani franšize. Takoj je bilo jasno, da je podpis zgodovinske pogodbe blizu.

Mark Cuban Luka Dončić Projekt Dončić Šport Delegacija Dallasa že prispela v Slovenijo

"Danes so se uresničile sanje," je Dončić po podpisu povedal za ESPN. "Ponosen in navdušen sem, da ostajam v Dallasu kot del Mavericks. Sem predan organizaciji in cenim podporo navijačev. Ob podpisu pogodbe z veseljem sporočam še, da bom okrepil svoje delovanje v neprofitni fundaciji," je dodal Ljubljančan.

Sklenitev petletnega sodelovanja se je zgodila le dan po Dončićevi vrnitvi z olimpijskih iger, kjer je Slovenijo vodil do četrtega mesta. Z reprezentanco je že leta 2017 postal evropski prvak.

Po osvojitvi Evrolige in naslovu MVP v dresu madridskega Reala je bil Dončić v svoji prvi NBA sezoni izbran za novinca leta, v naslednjih dveh pa se zavihtel med All-Star imena.

Luka Dončić Foto Šport Ogromni Dončić zviška zre na "mesto greha"
Komentarjev 7
  • Rita_Rossignol 09:38 10.avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • sonyrio 09:00 10.avgust 2021.

    Že vredu ampak s to ekipo ne bo nikoli dobil prstana. Že do zdaj je moral on večino igre odigrat, ostali so se sam šlepal, zato pa niso nikamor prišli. Mogoče bo z novim trenerjem kaj drugače ampak dvomim zelo. ...prikaži več Samo nabijanje statistik ne prinese naslovov. On je dober košarkaš ampak s primerno ekipo bi res lahko kaj dosegel. Škoda da ne vidi tega. Če bo res zdržal še 5 let v Dallasu bo pol verjetno tok razbit od raznih poškodb, da ga nebo nihče drug več maral.

  • bogdan76 06:18 10.avgust 2021.

    Luka izogibaj se naših pokvarjenih levičarjev.

Sorodne novice