Šport > Olimpijske igre
10557 ogledov

Navijači slavili povratek izjemnih košarkarjev

košarkarska reprezentanca Profimedia
Tako se je slavil povratek izjemnih košarkarjev.

Slovenski košarkarji so v zadnjih dveh tednih znova združili Slovenijo in ljubitelje športa tako kot pred štirimi leti na evropskem prvenstvu prikovali pred televizorj. Ob njihovem dvoboju v polfinalu in ob obračunu za tretje mesto so bile ulice v slovenskih mestih in krajih tako povsem prazne. Žal se ni izšlo, v zadnjih sekundah polfinala je francoski as Nicolas Batum z odločilno blokado preprečil koš Klemnu Prepeliču, v tekmi za bron pa so bli močnejši Avstralci. Četa Aleksandra Sekulića je tako osvojila nehvaležno četrto mesto.

"Dva meseca vašega prostega časa ste dali Sloveniji. Pokazali ste veliko slovensko srce in osebno sem navdušen nad vašim dosežkom. Zgodbo smo začeli v kvalifikacijah, se uvrstili v Tokio, z odličnimi predstavami v prvih štirih tekmah pa ste prišli korak do čudeža. Nimate si kaj očitati. Verjamem, da ste dali vse od sebe in da vas zadnja dva poraza bolita bolj, kot si lahko predstavljamo," je po tekmah olimpijskega turnirja sicer dejal generalni sekretar Košarkarske zveze Radoslav Nesterović.

Ta tudi napoveduje lepo prihodnost. "Košarki v Sloveniji ste po štirih letih in neponovljivem Istanbulu 2017 vrnili zlati sijaj, ki ga je izgubila zaradi takšnih in drugačnih razmerij v svetovni ter evropski košarki. Pred nami so novi izzivi, nova prvenstva in kvalifikacije," je dejal Rašo in dodal: "Ni bojazni za prihodnost slovenske košarke. Poleg teh fantov imamo namreč izjemno nadarjene mlade igralce, tako v selekcijah do 20 let kot v mlajših kategorijah."

Da znajo ceniti dosežek slovenske izbrane vrste v Tokiu, so ob njeni vrnitvi pokazali tudi navijači:

Klemen Prepelič | Avtor: Profimedia Profimedia

Aleksander Sekulić | Avtor: Profimedia Profimedia

Žiga Dimec | Avtor: Profimedia Profimedia

Zoran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 4
  • 5ab88cdfad1c39da632cc9a4d7a3774b4e76408a 22:34 08.avgust 2021.

    Lepo je da so jim naredili dobrodošlico pa čeprav so bili četrti … garali so za to … bravo fantje 🙂

  • Avatar Leon
    Leon 18:43 08.avgust 2021.

    Cirman ? Bolnik Bogdan tablete vzeti in takoj spat .

  • bogdan76 18:26 08.avgust 2021.

    Najnovejši bucko je Cirman sramota od novinarja.

Sorodne novice